Roy Hodgson: Hyvät mahdollisuudet - Urheilu - Ilta-Sanomat

Roy Hodgson: Hyvät mahdollisuudet

Suomen futismaajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgsonin oli hyväntuulinen jakaessaan haastatteluja ainakin neljällä eri kielellä Montreux'ssä suoritetussa vuoden 2008 EM-karsintalohkoarvonnassa. Luotsi viljeli ulkomaisen median suuntaan varovaisen toiveikkaita arvioita Suomen mahdollisuuksista, mutta IS Urheilun rupattelutuokiossa miehen aatokset olivat pelkästään optimistiset.

28.1.2006 0:00

- Vaikka jouduimme A-lohkoon ja edessämme on ikäviä vierasmatkoja, niin urheilulliselta kannalta arvonta sujui hyvin. Suomella on hyvät mahdollisuudet selviytyä historiallisesti ensimmäistä kertaa arvoturnaukseen, Hodgson julisti.

Suomen lohkossa pelaavat Portugali, Puola, Serbia-Montenegro, Belgia, Armenia, Azerbaidzhan ja Kazakstan.

- Tämä on hyvä lohko, ei lainkaan mahdoton selvittää. Ja se jos mikä on meille kaikille erittäin innostava juttu, sinivalkoisten toinen luotsi Jyrki Heliskoski säesti brittiä.

- Kaikki vastustajat ovat periaatteessa voitettavissa. Uskon, että lohkossa käydään monia tiukkoja kamppailuja. Joukkueet tulevat napsimaan pisteitä toinen toisiltaan. Lohkon viisi kärkijoukkuetta voivat kaikki sanoa, että nyt kisoihin selviytyminen on mahdollista, Hodgson selventää.

- Tunnen joukkueista entuudestaan ainoastaan Portugalin. Näin heidän otteluita viime EM-kisoissa. Minulla on lisäksi hieman tietoja Puolasta, ja Belgiasta sekä Serbiasta tiedän sitäkin vähemmän. Ja tietotasoni lohkon kolmesta pienimmästä maasta voitkin jo varmaan arvata, Hodgson virnuilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?