Armando Galarraga menetti uroteton - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tästä karmeasta tuomarimokasta kohistaan Jenkeissä - katso video

Syöttäjän "täydellinen ottelu" on yksi Yhdysvaltain kansallispelin baseballin harvinaisimmista suorituksista.

Galarraga menetti täydellisen ottelun tuomarivirheeseen.­

4.6.2010 9:14

Nyt tämä 27 peräkkäislyöjän polttaminen on herättänyt maassa kovan kohun, koska se jäi syöttäjältä saavuttamatta pesätuomarin selkeän virheen takia.

Detroit Tigersin syöttäjä Armando Galarraga ei päästänyt pesille yhtään Cleveland Indiansin 26 ensimmäisestä lyöjästä, mutta täydellisyyden tuhosi se 27. lyöjä eli Jason Donald. Tai ennemminkin tuomari Jim Joyce, jonka mielestä lyönnin kiinni ottanut Galarraga ei ehtinyt polttaa Donaldia ykköspesälle.

Joyce myönsi tehneensä virheen, kun hän näki hidastuksen tilanteesta. Se ei kuitenkaan auta Galarragaa, sillä MLB-ammattilaisliigan komissaari Bud Selig ei aio pyörtää tuomarin pelitilanteessa tekemää tuomiota.

Kyyneliin asti liikuttunut Joycekin pystyi vain pyytämään Galarragalta anteeksi pahaan paikkaan tullutta virhettään. Tapaus tuoneekin vanhoilliseen lajiin videotarkistukset hyvinkin nopsaan.

MLB:n pitkän historian aikana on nähty vain 20 "täydellistä ottelua". Tällä kaudella tämä harvinaisuus on koettu jo kahdesti Philadelphian Roy Halladayn ja Oaklandin Dallas Bradenin kirjattua nimensä lyhyeen onnistujien listaan.

Koskaan aiemmin ei samalla kaudella ole syötetty kahta täydellisyyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?