Jannen jengi jyräsi IS Liigapörssissä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jannen jengi jyräsi IS Liigapörssissä

Vapiskaa Harkimo, Matikainen ja Summanen! Nuoren polven joukkueen rakentajat tulevat kovaa vauhtia perässä.

9.11.2005 0:00

Länsi-Porin yläasteen yhdeksättä luokkaa käyvä Janne Kiilholma, 15, koulutti kokeneempia IS Liigapörssi -pelin ensimmäisellä jaksolla ja otti ykköstilan noin 73.000 kotimanagerin edestä.

Hieno saavutus ei ole kuitenkaan noussut nuorelle miehelle hattuun, vaikka palkinnoksi napsahti luksusluokan kotiteatteri. - Onhan tämä ihan hyvä fiilis, mutta tuurivoittohan se oli, Kiilholma kuittasi.

Ässien junioreissa pelaava Kiilholma sai joukkueen rakennuksessa arvokkaita vinkkejä ihan liigatasolta asti. Jannen isoveli Juha Kiilholma, 23, pelaa viidettä kautta porilaisten edustusjoukkueessa.

- Kunnia tästä voitosta kuuluu koko joukkueelle. Isoveli auttoi vaihdoissa ja kaverini Vesa-Matti Savisen kanssa mietittiin kokoonpanoja, Kiilholma toisteli tuttuja lätkäfraaseja kuin vanhempikin pelimies.

Vaikka Kiilholma on pesunkestävä Ässien mies, niin tällä kertaa ei sarjataulukossa 11:ntenä oleville patapaidoille luottoa löytynyt. Peli oli raakaa, sillä edes tällä kaudella kolme syöttöpistettä keränneellä isoveljellä ei riittänyt rahkeet Jannen jengiin. - Ei Ässiin ole tällä kaudella ollut paljon luottamista. Muista joukkueista löytyi niin paljon hyviä pelaajia. Jannen kokoonpanon luottopelaaja oli HPK-pakki Jukka-Pekka Laamanen (kuvassa), joka ratkaisi voiton porilaiselle viimeisen kierroksen hattutempullaan.

Laamasta lukuunottamatta Kiilholman pelaajat vaihtuivat kuin liigajoukkueiden kokoonpanot pahimpina kriisikausina. Hän käytti hyväkseen kaikki sallitut 20 pelaajavaihtoa.

IS Liigapörssi jatkuu jälleen maaottelutauon jälkeen. Peli alkaa taas nollasta, sillä jokainen jakso muodostaa oman kokonaisuutensa.

Kiilholman mukaan ensi etapilla kannattaa panostaan Bluesiin. - Ladislav Kohn ja Steve Kariya nousevat. Ei tässä nyt kuitenkaan kannata hirveästi antaa vinkkejä, etteivät omat mahdollisuudet mene, mestari naurahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?