Melomalla mitali - mutta kuka meloo? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Melomalla mitali - mutta kuka meloo?

Pekingin olympialaisista on lupa odottaa menestystä vesiltä. Soudussa sinivalkoiset nimet ovat jo selvilläkin. MM-hopeaa viime kesänä soutaneet Sanna Stén ja Minna Nieminen osallistuvat mitali mielessä kevyen pariairokaksikon 2000 metrille. Melonnassa puolestaan Suomella on taskussa jo kaksi maapaikkaa, mutta sitä, ketkä kanooteissa Pekingissä nähdään, ei vielä ole päätetty.

2.4.2008 5:57

- Meillä on ihan eri tilanne kuin soudussa, jossa pari Stén/Nieminen on aivan ylivoimainen muihin verrattuna. Emme voi tehdä valintoja vuotta tai puoltakaan vuotta ennen kisoja, Kanoottiliiton puheenjohtaja Esko Aaltonen vertaa.

Melonnan MM-kisoissa viime kesänä Anne Rikala voitti kajakkiyksiköiden 500 metrillä hopeaa ja saalisti Suomelle maapaikan olympialaisiin kyseiselle matkalle. Miehissä Mika Hokajärvi ja Kalle Mikkonen puolestaan olivat kaksikoiden 1000 metrillä kuudensia ja lunastivat suorituksellaan niin ikään maapaikan.

Naisten yksikköpaikasta kamppailee kuitenkin Rikalan kanssa myös Jenni Mikkonen, entinen Honkanen, eikä miesten kaksikossakaan peli ole selvä, vaan paikasta taistelee kaksi muutakin paria.

- Keitä me lopulta esitämme valittavaksi olympialaisiin, on pitkälti päävalmentaja Martin Hunterin harkintavallassa, Aaltonen sanoo.

Neljä vuotta sitten, ennen Ateenan olympialaisia, nousi kiivas kohu juuri melontavalinnoista. Rikala luuli jo varmistaneensa paikkansa ja oli ajoittanut kuntopiikkinsä olympialaisten mukaan. Kisalipusta järjestettiin kuitenkin vielä kesällä kotimaiset katsastuskisat, joissa Jenni, silloin vielä Honkanen, oli parempi - ja pääsi Ateenaan.

Nyt tällaisilta epäselvyyksiltä halutaan välttyä.

- Olemme jo syksyllä selvästi sopineet, että valinnat tehdään vasta keväällä eikä mitään kotimaisia katsastuskisoja järjestetä. Jos katsastuksia tarvitaan, se tehdään Unkarin maailmancupissa 5.-8. kesäkuuta.

Unkarin Szgedistä lähtee yhteiseurooppalainen kanoottikuljetus Pekingiin heti maailmancupia seuraavana päivänä. Kanoottiliitto haluaa saada samaan kyytiin myös suomalaisten kisakanootit, eli valinnat on oltava selvillä viimeistään 8. kesäkuuta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?