Joonas Vihko piiloutui pukukoppiin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Joonas Vihko piiloutui pukukoppiin

Jos Helsingin jäähallin jäällä nähtiin eilen huikeata kiekkodraamaa, ottelun jälkeen käytävillä esitettiin melkoinen farssi. Molemmissa näytelmissä päätähtenä nähtiin sama mies, mutta tyystin eri rooleissa, kun HIFK voitti SaiPan 4-3.

28.3.2006 21:18 | Päivitetty 28.3.2006 0:00

Ensin antisankarina, sitten klovnina. Mies oli SaiPan Joonas Vihko.

Vihko on ottamassa ratkaisijan roolin HIFK:n ja SaiPan välisessä sarjassa, mutta tapa on tuskin hänelle itselleen mieleen. Ensimmäisessä osaottelussa hän taklasi Pasi Saarisen sairauslomalle. Toisessa kohtaamisessa hän sai vastata teostaan HIFK:n Patrik Lostedtille.

Kolmas puolivälieräottelu oli erittäin tasainen ja jopa hienokseltaan SaiPan hallinnassa kolmannen erän alkuun asti. Ajassa 2.54 Vihko tökkäsi entistä seura- ja ketjukaveriaan Kim Hirschovitsiä poikittaisella mailalla päähän. Kyseessä oli pelitilanne, mutta päätuomari Jari Levosen tuomio oli tyly: 5 minuuttia ja ulosajo.

Toisin sanoen Vihkon teko katsottiin tahalliseksi, muuten jäähyä olisi tullut maksimissaan 2+2 minuuttia. Rangaistuksen aikana HIFK nousi 0-1-tappioasemasta 2-1-johtoon. Juuri kun jäähy oli päättynyt, kotijoukkue sinetöi voiton Toni Häppölän 3-1-maalilla.

Vihkon teko nostatti kovia tunteita SaiPa-leirissä. Mutta oliko teko tahallinen? Sitä ei koskaan saatu tietää, sillä Vihko piiloutui pelin jälkeen jäähallin pukukoppiin, eikä tullut kertomaan omaa versiotaan tilanteesta.

Jos teko oli tahaton, SaiPa kärsi armottoman oikeusmurhan. Siinä tapauksessa Vihkon olisi odottanut purkavan tunteensa avoimesti.

Nyt jäi väistämättä tunne, että miestä painoi huono omatunto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?