Suomalaismenestys hyvä Jukolassa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaismenestys hyvä Jukolassa

Kaikkiaan kuusi suomalaisjoukkuetta eli saman verran kuin viime vuonna selviytyi sunnuntaina kymmenen joukkoon 60. Jukolan viestissä Kaanaan maastossa Tampereen Teiskossa. Ruotsalaisjoukkueita oli vastaavasti kolme ja norjalaisia ehkäpä yllättäen vain yksi.

15.6.2008 11:20

Samalla jatkui suomalaisvoittojen sarja, sillä vuodesta 2004 on ykkösjoukkue tullut Suomesta: kolme kertaa joensuulainen Kalevan Rasti ja kerran Vehkalahden Veikot.

Tampere-Jukolan voittaja länsiuusimaalainen Delta on kulunut vuosia suosikkeihin, mutta vasta nyt onnisti. Joukkue voitti noin puolellatoista minuutilla ruotsalaisen OK Linnen, joka oli suurimman osan vaihdoista kolmen joukossa.

Kahden vuoden takainen ykkönen Vehkalahden Veikot sijoittui viimevuotiseen tapaan kolmanneksi ennen pienoista yllättäjää kirkkonummelaista Lynxiä ja viisikertaista voittajaa norjalaista Halden SK:ta. Vaajakosken Terä oli seitsemäs ja Turun Metsänkävijät kahdeksas.

Monet suosikeista jäivät heti alussa, eivätkä suunnistuksellisesti vaativilla radoilla ja hyvin suunnitelluilla hajonnoilla pystyneet enää nousemaan ja kamppailemaan voitosta. Esimerkiksi Halden jäi avausosuudella kahdeksan minuuttia, Kalevan Rasti kymmenen ja norjalainen Kristiansand OK 12 minuuttia.

Vehkalahtikin jäi alussa kuusi minuuttia, mutta pystyi nousemaan kärkipäähän. Ankkuri Tero Föhr joutui lopulta taipumaan Linnen Mattias Millingirille seitsemän sekuntia. Vaajakosken Terä puolestaan hiipui pikku hiljaa ajallisesti, vaikka pysyttelikin vaihdoissa kymmenen paremmalla puolella tai ainakin lähellä kymmenettä sijaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?