Schumacher kertoo jatkosuunnitelmansa Monzassa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Schumacher kertoo jatkosuunnitelmansa Monzassa

Michael Schumacher julkistaa päätöksen uransa jatkosta sunnuntaina Monzan gp-kilpailun jälkeen. Seitsenkertainen formula ykkösten maailmanmestari pyysi kesällä Ferrari-tallilta harkinta-aikaa kauden loppuun, mutta päätös on syntynyt ja saksalainen kertoo sen sunnuntaina.

4.9.2006 12:58

- Kaikki on valmistaa Monzaa varten, Schumacher kertoi Ferrarin järjestämässä tapahtumassa saksalaisella Nürburgringin radalla sunnuntaina.

Ferrari-talli on jo aiemmin ilmoittanut kertovansa kauden 2007 kuljettajavalinnoista sunnuntaisen gp-kisan jälkeen. Tilaisuudessa italialaistallin odotetaan vahvistavan, että McLaren-tallissa kisaava Kimi Räikkönen siirtyy Ferrarille, joko Schumacherin tai brasilialaisen Felipe Massan tallitoveriksi.

Isä uskoo vieläSchumin jatkoon

Schumacherin päätös on pysynyt visusti hänen omana tietonaan.

Saksalaiskuljettajan manageri Willy Weber totesi hiljattain saksalaismedialle toivovansa tämän kauden jäävän Schumacherin viimeiseksi. Schumacherin isä Rolf Schumacher taas uskoo poikansa uran vielä jatkuvan.

Kansainvälisessä mediassa Schumacherin on arveltu kallistuneen uran päättämisen puolella. Italialainen Gazzetta dello Sport -lehti totesi, että kun Ferrarin tiedotustilaisuus on kisan jälkeen, se vihjaa kisan jäävän saksalaisen viimeiseksi Monzan radalla.

Todt kiistiesisopimuksen

Räikkösen ensi kauden työpaikkaa on arvuuteltu mediassa jo liki kaksi vuotta. Räikkösen manageri David Robertson ja Ferrari-tallia johtava Jean Todt ovat kieltäneet paljon puhutun esisopimuksen olemassaolon.

Samaa on julkisuudessa toitottanut McLarenin moottorintoimittajan Mercedesin moottoriurheilupomo Nobert Haug.

Haug kertoi Turkin osakilpailun aikaan vajaat kaksi viikkoa sitten, että he ovat tehneet Räikköselle tarjouksen johon odotetaan vastausta. Todt taas totesi viimeksi viikonvaihteessa ranskalaisen Le Journal du Dimanchen haastattelussa, ettei talli ole tehnyt Räikkösen kanssa esisopimusta.

Kaikesta huolimatta monet F1-asiantuntijat uskovat Räikkösen ajavan ensi kaudella Ferraria. Viime aikoina onkin arvuuteltu enemmän sitä, kenen kanssa Räikkönen ensi kaudella ajaa. Jos Schumacher jatkaa uraansa, hänen tallikaverinsa lienee Räikkönen.

Näin Räikkösestä tulisi Schumacherin neljäs tallikaveri saksalaisen vuodesta 1996 alkaneen Ferrari-uran aikana. Schumacherin kanssa italialaistallissa ovat ajaneet Eddie Irvine vuosina 1996-99, Rubens Barrichello 2000-05 ja tällä haavaa Ferrarilla kisaava Massa.

Räikkösen ja Schumacherin muodostama "supertiimi" on ajatus, jolla monet formula ykkösten ystävät ovat herkutelleet jo tovin. Tuolloin Schumacher saisi ensi kertaa Ferrari-urallaan rinnalleen kuljettajan, joka ei suostua soittelemaan kakkosviulua.

Jos Schumacher lopettaa uransa, Ferrarilla ajanevat ensi kaudella Räikkönen ja Massa.

Toro Rosso Massanvaramahdollisuus

Jos Schumacher jatkaa uransa, Massan kohtaloksi jäänee tallin kolmos- ja testikuljettajana jatkaminen. Brasilialaisen ainoa mahdollisuus jatkaa kilpakuljettajana tuossa tapauksessa lienee Toro Rosso, jonka kuljettajia talli ei vielä ole virallisesti vahvistanut kaudelle 2007.

Toro Rosson osaomistaja Gerhard Berger kertoi Turkin gp:ssä, että hän haluaa nykykuljettajiensa jatkavan myös ensi kaudella, mutta tallin ensi kauden moottoria ei ole vielä päätetty.

Jos talli päätyisi ajamaan ensi kaudella Ferrarin asiakasmoottoreille, se voisi avata tarvittaessa kuljettajan paikan Massalle. (STT-IS)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?