Allianssin valitus nurin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Allianssin valitus nurin

Edes valitus urheilun oikeusturvalautakuntaan ei avannut jalkapalloseura Allianssille tietä jalkapalloliigaan tulevaksi kesäksi.

30.3.2006 19:53 | Päivitetty 30.3.2006 0:00

Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi Allianssin valituksen liigalisenssin epäämisestä, ja jalkapalloliigassa pelaa alkavalla kaudella kolmetoista joukkuetta.

Oikeusturvalautakunnan mukaan lisenssikomitealla oli perusteet lisenssin eväämiselle. Syyt olivat taloudelliset: Allianssin velat ja budjetin uskottavuutta tukevien kirjallisten sponsorisopimusten puute.

Allianssi oli valittanut oikeusturvalautakuntaan Palloliiton lisenssikomitean tammikuisesta päätöksestä hylätä seuran liigalisenssihakemus. Komitea arvioi tuolloin, ettei Allianssin talous ole liigakunnossa.

Oikeusturvalautakunnalle tekemässään valituksessa Allianssi oli toista mieltä. Allianssin liigalisenssiä varten laatima talousarvio on 153 000 euroa ylijäämäinen, ja tuloja seura budjetoi saavansa 800 000 euroa. Velkaa Allianssilla oli kuitenkin liigalisenssikomitean laskelmisssa yli 158 000 euroa.

Oikeusturvalautakunnan laskuissa velkaa oli hieman vähemmän. Runsaat 65 000 euroa oli erääntynyttä velkaa ja 52 000 euroa velkaa, josta oli tehty maksusuunnitelma velkojan kanssa. (STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?