Urheilu

Hetemaj'sta tuli sankari

Julkaistu:

Väsynyt ääni vastaa puhelimeen jossain Ateenassa. Jalkapalloilija Perparim Hetemaj on edellisiltana aikaisemmin pelannut uransa suurimman ottelun, joten yöunet ovat ymmärrettävästi jääneet vähiin.

- Olin vasta yhden aikaan kotona ja nukahdin kolmelta. Aamulla oli jo kymmeneltä harjoitukset, uupunut Hetemaj kertoo.

Yöunien uhraaminen ei tosin 19-vuotiasta keskikenttäpelaajaa harmittanut. Tiistai-iltana hän sai kokea unohtumattoman elämyksen: pelata AEK Ateenan avauskokoonpanossa Mestarien liigaa belgialaista Anderlechtiä vastaan; Ateenan olympiastadionin katsomon pullisteli kymmenistä tuhansista faneista.

- Seisoin keskiympyrässä ja liigan tunnussävel alkoi soida. Silloin se tunne iski: mä pelaan tässä liigassa! Suomessa katsoin aina keskiviikkoiltaisin Mestarien liigaa Neloselta, nyt olin kentällä.

HJK-kasvatti Hetemaj ei säikähtänyt suuria ympyröitä. Hän pelasi 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa erinomaisesti. Seuraavan aamun lehdet olivat täynnä ylistäviä arvioita.

Goal- lehti kirjoitti kannessaan Hetemaj'sta otsikolla "Tulevaisuus on täällä", Score -lehti käytti Hetemaj'sta ja AEK:n toisesta nuorisolupauksesta Elias Kiriakidisista ilmausta "Kultaiset lapset" ja lisäsi, että Hetemaj on "pieni taikuri". SportDay ilmoitti puolestaan, että AEK hävisi kaksi pistettä, mutta voitti kaksi pelaajaa.

Aiemmin Hetemaj saattoi kävellä Ateenan kaduilla kaikessa rauhassa, mutta eilen hänet huomattiin.

- Kävin kaupassa ja myyjä sanoi, että pelasin hyvin eilen. Kun tankkasin autoa, niin huoltoaseman kaveri tuli juttelemaan ja kyselemään, että millaista elämä Suomessa on.