HIFK ja Jokerit pelasivat silkkihansikkain - Urheilu - Ilta-Sanomat

HIFK ja Jokerit pelasivat silkkihansikkain

Kahden viime viikon kohu HIFK:n Pasi Nielikäisen ja Jokerien Ryan VandenBusschen kiekkotappelusta oli jättänyt selvästi jälkensä. Sen painolasti varjosti kauden kolmatta paikallispeliä rankasti.

20.10.2006 7:16

Pelin henki oli se, ettei kumpikaan joukkue missään nimessä halunnut aiheuttaa uutta skandaalia. Eikä edes puheenaihetta.

Taklaukset jäivät puolinaisiksi, ettei kukaan loukkaannu vahingossakaan. Eikä pelissä ollut muutenkaan paikallispeleille tyypillisiä vastustajan hiostamisia. Eli suomennettuna: joukkueet välttelivät kuin ruttoa sellaisia tilanteita, jotka olisivat saattaneet johtaa proppujen kärähtämiseen.

Liiallinen varovaisuus vei pelistä kiihkeyden.

- Ainakaan meidän pelissämme ei ollut yhtään kiihkeyttä kahdessa ensimmäisessä erässä, Jokerien Petri Pakaslahti sanoi.

Peli oli kaikilla mittareilla siis erittäin salonkikelpoinen, mutta ei kuitenkaan ihan sitä, mitä täysi halli odotti. Ainakin osa halliin saapuneista odotti pientä rosoisuutta. Ja etenkin sitä mitä tapahtuisi, kun Nielikäisen ja VandenBusschen luisteluradat kohtaavat. Eipä tapahtunut mitään. Edellisen pelin kohupari oli jäällä yhtä aikaa vain satunnaisesti.

Yksi Jokerien juhlituimmista sankareista oli uusi kanadalaishyökkääjä Pierre Dagenais. Ensimmäistä liigapeliään pelannut Dagenais laukoi heti Jokerien voittomaalin 4-3 päättyneessä ottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?