Vancouver 2010: Ilona Ruotsalaisen tie nousi pystyyn - Urheilu - Ilta-Sanomat

Ilona Ruotsalaisen tie nousi pystyyn

Ilona Ruotsalaisen kohtaloksi naisten lumilautailun parisuurpujottelussa koitui erhe avauslaskussa, ja näin uran ensimmäinen olympiakisa tyssäsi karsintakisaan.

Ilona Ruotsalaisen tie nousi pystyyn.­

26.2.2010 21:33 | Päivitetty 26.2.2010 21:57

Ruotsalainen sijoittui 29 laskijan joukossa 23:nneksi, eroa jatkopaikkaan eli 16 joukkoon jäi 1,22 sekuntia.

- Ehkä tästä uskaltaa arvosanaksi itselle antaa kahdeksikon, vaikka ehdoton tavoite eli jatkopaikka jäikin saavuttamatta. Tottakai harmittaa, mutta parhaani yritin, Ruotsalainen totesi Cypress Mountainin vesisateessa.

Jatkopaikan vienyt kaatuminen sattui heti ensimmäisen laskun alkuhetkillä.

- Siinä oli pieni kuoppa, ja kun alussa on tosi vähän vauhtia ja laudat on tosi jäykkiä, nojasin liikaa ja lähti alta. Siinä meni yli sekunti. Ei siinä muuta miettinyt sitten kuin, että vain täysiä laskemaan, vielä voi olla mahdollisuus jatkoon.

- Toisessa laskussa oli vielä vähän sama homma, tosin pienemmässä mittakaavassa. Siinäkin tuhraantui aikaa.

Olympialaiset ovat pettymyksestä huolimatta olleet jyväskyläläiselle hieno kokemus.

- Kyllä täällä on tosi kiva fiilis. Ja kisassakin, tämä oli ensimmäinen kisa tällä kaudella jossa oli hyvä olo startissa. Ei tarvinnut jännittää mitään, voi vain antaa mennä. Harmi tietysti, että kävi näin, mutta elämä jatkuu. Ura jatkuu kausi ja vuosi kerrallaan, mutta seuraavat olympialaiset neljän vuoden päästä ovat vielä turhan kaukaiset ajateltavaksi.

- Lasken nyt tämän kauden loppuun ja mietin sitten. Teen nyt tätä ihan täysin vanhempien rahoilla, eikä ehkä kestä pokka pyytää neljäksi vuodeksi lisää rahaa. Ja onhan tässä ikääkin jo 29 vuotta. Mutta katsotaan nyt, Ruotsalainen selvitti.

- Olen kirjoilla Jyväskylän yliopistossa, liikuntatieteellisessä. Opinnot eivät ole edenneet moneen vuoteen, joten nekin ovat vielä jossain vaiheessa edessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?