Nadal hävisi tylysti - Urheilu - Ilta-Sanomat

Nadal hävisi tylysti

Espanjan Rafael Nadalilla ei ollut mitään mahdollisuuksia tenniksen US Openin välieräottelussa Argentiinan 20-vuotista Juan Martin del Potroa vastaan.

Espanjan Rafael Nadalilla ei ollut mitään mahdollisuuksia tenniksen US Openin välieräottelussa Argentiinan 20-vuotista Juan Martin del Potroa vastaan.­

13.9.2009 22:03

Argentiinalainen tuhosi Nadalin haaveet voittaa Yhdysvaltain grand slam -turnaus kukistamalla tämän selkeästi 6-2, 6-2, 6-2. Ottelu kesti vain kaksi tuntia ja 20 minuuttia.

Nadal pelasi loistavaa tennistä vielä lauantaina, kun hän pudotti Chilen Fernando Conzalezin jatkosta. Yhdessä vuorokaudessa Nadalin peli oli muuttunut todella kesyksi: syötöt olivat jopa helppoja eikä taistelevasta "matadorista" oikein voi puhua.

Nadal on kärsinyt New Yorkissa vatsalihasvammasta, joka varmasti haittasi nytkin espanjalaisen peliä. Pitkä 198-senttinen Del Potro puolestaan pelasi kuin hurmiossa. Hän löi ottelussa 33 läpilyöntiä, kun Nadal puolestaan onnistui vain 19 kertaa.

Kämmenlyönti on del Potron vahva ase ja sillä hän tekikin suurimman osan pisteistään. Ei hänen rystykään ollut huono, joten voittoa voi pitää täysin ansaittuna.

Nadal on voittanut uransa aikana kuusi grand slam -turnausta (neljä Ranskassa ja yhden Wimbledonissa ja Australiassa). US Openin mestaruutta hän ei ole vielä pystynyt valloittamaan.

Del Potro puolestaan ei ole vielä yltänyt kertaakaan grand slam -menestykseen. Ranskan avoimissa hän on edennyt aina välieriin asti, mutta sitten tie on katkennut.

Maanantain loppuottelussa del Potro kohtaa joko Sveitsin ykkössijoitetun Roger Federerin tai Serbian Novak Djokivicin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?