Teppo Numminen tulee takaisin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Teppo Numminen tulee takaisin

Teppo Nummisen, 39, maailma romahti 10. syyskuuta Clevelandin sydänklinikalla, kun hän sai tarkastuksen yhteydessä tietää, että sydämen aortta on laajentunut huolestuttavan paljon.

18.12.2007 7:05

- Ajattelin, että leikkaus on tehtävä mahdollisimman pian. Jos aortta pääsee repeämään, siitä ei ole paluuta, Numminen kertoo buffalolaisessa kahvilassa.

Numminen on käynyt aiemmin kahteen otteeseen rytmihäiriöiden takia tähystysleikkauksessa, mutta ne eivät lääkäreiden mukaan liity mitenkään synnynnäiseen läppävikaan.

- Tiesin, että jonain päivänä menen avosydänleikkaukseen, mutta oletin sen tulevan eteen vasta 5-10 vuoden kuluttua.

Jääkiekkomaailman kiemurat huuhtoutuivat Nummisen mielestä sokkiuutisen jälkeen. Kirurgit leikkasivat Nummisen Clevelandissa 20. syyskuuta, jonka jälkeen alkoi hidas ja tuskallinen kuntoutuminen.

Hän pääsi viiden sairaalapäivän jälkeen kotihoitoon ja aloitti pikkuhiljaa muutaman minuutin kävelylenkit. Hän kävi hikoilemassa buffalolaisessa kuntoutuskeskuksessa, joiden muut asukkaat olivat eläkeikäisiä vanhuksia.

- Ensimmäisen kuukauden olin varmaan aika kalpean näköinen, Numminen naureskelee.- Itseluottamus tippui aika paljon. Sitä vaan mietti, että mitähän ihmiset minusta ajattelevat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?