Oliko Kimi Räikkösen kisafiasko Michael Schumacherin moka? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Oliko Kimi Räikkösen kisafiasko Michael Schumacherin moka?

Kimi Räikkönen oli Malesian GP:ssä viidentenä, kun Ferrarin taktiikkapäällikkö Luca Baldisserri päätti ryhtyä uhkapeliin.

Siinä on Kimi, mutta missä on auto?

6.4.2009 13:07

Mikä lienee sekoittanut Baldisserrin pään, kun hän määräsi, että Räikkösen autoon vaihdetaan sadekelin renkaat ensimmäisenä.

Rata oli vielä aivan kuiva, ja Räikkösen kierrosajat putosivat 20 sekuntia.

- En kerro, Ferrarin tallipäällikkö Stefano Domenicali vastasi kysymykseen, kuka päätöksen teki.

Pääsyyllistä ei kuitenkaan ollut vaikea etsiä.

- Baldisserri on se mies, joka tekee tuollaiset päätökset. Ferrari haluaa kuitenkin esittää asian niin, että se on ryhmäpäätös, eräs sisäpiiriläinen kertoi IS Urheilulle.

Osasyyllinen oli myös Michael Schumacher, jonka tehtävänä oli nimenomaan nuuhkia säätilassa tapahtuvia muutoksia. Ferrari maksaa hänelle viisi miljoonaa euroa vuodessa neuvonantajan tehtävistä.

Seitsenkertainen maailmanmestari seisoi aika-ajojen ja kisan aikana koko ajan varikkomuurilla, mutta hänestä ei ollut mitään hyötyä.

Sadekelin renkaat asennettiin Räikkösen autoon kaksi tai kolme kierrosta liian aikaisin.

Jos sade olisi alkanut puolen minuutin päästä, taktiikka olisi toiminut, mutta se alkoi vasta kuuden tai seitsemän minuutin kuluttua, Domenicali sanoi.

Se oli Ferrarilta toinen karmea taktinen virhe saman viikonlopun aikana.

Felipe Massa romahti aika-ajoissa 16:nneksi vain siksi, koska Ferrarilla laskettiin, että hänen aikansa pitäisi riittää toiselle aika-ajojaksolle.

Räikköstä ei kisan analysointi kauheasti kiinnostanut.

- Mulla oli ihan hyvät asemat, mutta tehtiin väärä rengasvalinta. Melbournessa minä tein virheen. Täällä sen teki talli, Räikkönen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?