SSV voitti kolmannessa finaalissa Tapanilan Erän - Urheilu - Ilta-Sanomat

SSV:llä taas tanakka ote mestaruuskannusta

SSV nirhaisi tuntuvan palan Tapanilan Erän selkärangasta salibandyliigan kolmannessa finaalissa Vantaan areenalla keskiviikkona.

SSV on enää voiton päässä neljännestä peräkkäisestä salibandymestaruudesta.

7.4.2010 22:30

Nopeaan syöttöpeliin luottava Erä ei saanut syöttöjään kunnolla perille koko ottelussa, ja SSV karkasi kolmannessa erässä 6-2 (1-1, 2-1, 3-0) -vierasvoittoon. Sarjaa voitoin 2-1 johtavan SSV:n neljäs perättäinen mestaruus on katkolla perjantaina neljännessä finaalissa Helsingin jäähallissa.

- Virhemäärä oli liian suuri, jännää tuntui olevan. Seuraavaksi mitataan vastuunkantajia ja johtajuutta, kun sarja on katkolla, Erän päävalmentaja Petteri Bergman peräsi.

Erän pelaajat juoksivat syöttöjen alta pois ja SSV pääsi lukuisiin vastahyökkäyksiin. Virheistä toiseen edenneessä avauserässä Erä-vahti Jani Naumanen torjui 15 kertaa, vain hieman vähemmän kuin koko avausfinaalissa.

- Enemmän laukauksia vaadittiin jo ekan finaalin jälkeen, ja tämä muistuttikin edellistä peliä (SSV:n 6-1-voitto). Maalivahti piti pystyssä alussa. Vaikka mentiin johtoon, niin pesukoneessa oltiin, koko ajan perässä, SSV-valmentaja Mika Ahonen kritisoi voitosta huolimatta.

Laxin ruoska lauloi

Toisen finaalin SSV:lle käänsi ylivoima ja hattutempun laukonut Mikael Lax. Hänestä on tätä vauhtia tulossa finaalien paras pelaaja, sillä Laxin ruoska iski 3-2-voittomaalin ylivoimalla Myyrmäessäkin.

- Se (vasen yläkulma) taas löytyi sieltä, niin hyvä maski oli, ettei Naumanen nähnyt yhtään mitään, Lax hymyili.

Kun Erä virheensä kuriin kolmannessa erässä, ei SSV:n sumppupuolustuksen keskeltä löytynyt tilaa tasoitukseen. Sen sijaan Lax tarjoili Juho Järvisen 4-2-osuman erän puolivälissä. Lopullisesti Erän lannisti Jukka Kinnusen 5-2-osuma, syöttäjänä jälleen Lax. Pudotuspeleissä 10 maalia tehnyt Järvinen sai maalitilin vihdoin auki finaaleissakin.

- Sovittiin, että Järvisen Jullelle laitetaan, hän osaa niitä irtopalloja hakata. Puolustus ja (maalivahti Henri) Toivoniemi toimivat, sumppu tehoaa, kun kaikki uhrautuvat, Lax tiesi.

Kaksi rumaa tappiota ei Laxin mukaan ole lannistanut Erää.

- Luulen että tulevat kahta kauheammalla tsempillä seuraavaan peliin, meidän tehtävänä on vastata siihen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?