Kimi nousi voittoon Japanissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kimi nousi voittoon Japanissa

McLaren-tallin Kimi Räikkönen ajoi formula ykkösten Japanin gp-kilpailun voittoon Suzukan radalla sunnuntaina. Voitto oli Räikköselle kauden seitsemäs.

8.10.2005 0:00

Räikkönen lähti kisaan vasta 17. lähtöruudusta moottorin vaihdon takia. Voitosta onkin kiittäminen McLarenin onnistunutta varikkotaktiikkaa.

Räikkönen lähti matkaan raskaalla autolla ja nousi toisen varikkopysähdyksen jälkeen jo toiseksi. Hän ohitti kilpailussa toiseksi tulleen Renaultin Giancarlo Fisichellan vasta kilpailun loppuhetkillä.

- Se oli vaikeampi saavuttaa kuin aikaisemmat voitot. Mutta kun voiton eteen joutuu tekemään töitä, se tuntuu sitä paremmalta. Tämä oli yksi parhaista voitoista, Räikkönen sanoi STT:lle.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui kuljettajien maailmanmestaruuden jo varmistanut Renaultin Fernando Alonso. Myös Alonso teki hienoa työtä noustessaan sateen piinaamien aika-ajojen tuomasta 16. lähtöruudusta palkintopallille.

Renault palasi kakkos- ja kolmossijoillaan tallien MM-sarjan kärkeen. Eroa McLareniin on nyt kaksi pistettä.

Kärkikolmikon jälkeen neljänneksi ajoi Williamsin Mark Webber. BAR-tallin Jenson Button oli viides. Maailmanmestaruutta vielä toistaiseksi hallussaan pitävä Ferrarin Michael Schumacher oli seitsemäs.

Formula ykkösten gp-sarja päättyy ensi viikonloppuna Kiinan kilpailussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?