Suomalaissuunnistajat rynnäköivät EM-finaaliin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaissuunnistajat rynnäköivät EM-finaaliin

Kaikki Suomen suunnistusjoukkueen naiset kisaavat EM-kisojen keskimatkan finaalissa perjantaina Bulgarian Primorskossa. Suomalaismiehiä finaalissa on mukana viisi.

Minna Kauppi johti suomalaisnaisten rynnäkköä EM-finaaliin.

1.6.2010 16:08

Minna Kauppi oli ratansa nopein, Mats Haldin toinen ja Merja Rantanen kolmas.

- Yksi pieni virhe tuli. Joka tapauksessa maltoin edetä rauhallisesti enkä hötkyillyt, oikeastaan nautin suunnistuksesta, Kauppi selvitti.

Myös Haldin teki pienen virheen. Radan nopeimmin selvittäneestä sveitsiläisestä Baptiste Rollierista hän jäi kymmenen sekuntia.

- Selkä ei vaivannut, mutta saa nähdä, miten kisan jälkeen. Selkää on hierottu, se on vahvasti teipattu, ja kyllä särkylääkettä pitää ottaa, Haldin kertoi.

Naiset suunnistivat kokonaisuutena hyvin: Bodil Holmström oli viides, Maria Rantala sekä Karoliina Sundberg olivat kuudensia. Vain Sofia Haajasen sijoitus oli toisella kymmenellä (14:s).

Miehistä kymmenen parhaan joukossa Haldinin lisäksi olivat Topi Anjala (5:s), Jörgen Wickholm (9:s) ja Tero Föhr (10:s).

Hannu Airila sijoittui 12:nneksi. Olli-Markus Taivainen oli 33:s ja karsiutui finaalista.

Perjantain loppukilpailussa ovat mukana kaikki suosikit. Ranskan Thierry Gueorgiou puolustaa kahden vuoden takaista mestaruutta ja Sveitsin Simone Niggli on hänkin kova luu.

Latvian kisoissa kaksi vuotta sitten Rantanen oli keskimatkalla toinen ja Kauppi kolmas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?