Dwain Chambersin omaelämäkerta suututti IAAF:n - Urheilu - Ilta-Sanomat

Dwain Chambersin omaelämäkerta suututti IAAF:n

Avomielisyys saattaa kostautua sunnuntaina miesten 60 metrin juoksun halli-EM-kultaa voittaneelle Dwain Chambersille. Dopingmenneisyyttään elämäkertakirjassa "Race Against Me" ruotivan Chambersin muistelot eivät miellytä Kansainvälistä yleisurheiluliittoa IAAF:ää.

Dwain Chambers suututti IAAF:n.

9.3.2009 18:01

Maanantaina myyntiin tulleessa omaelämäkerrassa Chambers paljastaa muun muassa, että hän otti yli 300 annosta suoritusta parantavia aineita vuoden 2002 aikana. Myös epoa ja HGH-hormoneita käyttänyt Chambers jäi seuraavana vuonna kiinni designsteroidi THG:sta ja joutui kahdeksi vuodeksi kilpailukieltoon.

IAAF:n edustajien mielestä Chambers saattaa paljastuksineen yleisurheilun arveluttavaan valoon.

- Otamme kirjasta kopiot ja pyydämme asiantuntijoitamme perehtymään sisältöön. Jos jatkotoimet ovat tarpeen, niistä keskustellaan IAAF:n johtokunnan seuraavassa kokouksessa Berliinissä 21.-22. maaliskuuta, Kansainvälisen yleisurheiluliiton tiedottaja Nick Davies ilmoitti.

Liittoa närästää erityisesti se, että vapauduttuaan kesällä 2006 kilpailukiellosta Chambers paikkaili talouttaan. Hänen piti maksaa IAAF:lle takaisin vuosien 2002 ja 2003 kilpailuista voittamansa palkkiosummat, ja se kävi parhaiten hankkimalla rahaa kansainvälisistä kisoista. Velkaa IAAF:lle on yhä vajaat 120 000 euroa.

Dopingkärynsä takia Chambers tuomittiin menettämään 2002 Münchenin EM-kisoissa voittamansa 100 metrin kultamitali. Lisäksi Britannia joutui luopumaan 4x100 metrin Euroopan mestaruudestaan. Ei asiaa 2012 olympia-Lontooseen Chambers voitti sunnuntaina Torinossa miesten 60 metrin Euroopan mestaruuden. Hän juoksi lauantaina välierissä matkan uuden Euroopan ennätyksen 6,42.

Britannian yleisurheiluliiton sääntöjen mukaan Chambers, 30, ei dopingrikkeidensä vuoksi saa edustaa maataan olympiakisoissa. Elokuun MM-kisoihin Berliiniin portit henkilökohtaisiin lajeihin ovat auki, mutta Britannian viestijoukkueisiin häntä ei kelpuuteta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?