Saako Olivier Suray syytteen? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Saako Olivier Suray syytteen?

Belgian liittovaltion apulaissyyttäjä ja tiedottaja Lieve Pellens kertoi torstaina, että futisseura Allianssin entinen toimitusjohtaja Olivier Suray on tunnustanut Belgian viranomaisille järjestäneensä yhden ottelun Suomessa.

18.3.2006 0:00

Surayn tunnustus vahvisti epäilyt, joita Allianssin toiminnasta on ollut viime kesänä Veikkausliigassa pelatun Haka-ottelun jälkeen. Mielenkiintoista onkin seuraavaksi se, mitä Surayn tunnustuksesta seuraa.

- Koska ottelu pelattiin Suomessa, me emme voi sitä tutkia, Pellens kertoi perjantaina IS Urheilulle.

Käytännössä Surayn tunnustuksella ei ole siis Belgian viranomaisille mitään merkitystä, koska he eivät voi nostaa siitä syytettä tai tutkia sitä. Suomen viranomaiset eivät puolestaan vielä edes tiedä, mistä rikoksesta häntä voitaisiin syyttää.

Belgian viranomaiset ovat vapauttaneet kaikki kuulustellut, mutta heitä tullaan kuulemaan myöhemmin. Myös Suray pääsi siis vapaaksi.

Surayn belgiviranomaisille tekemä tunnustus kiinnostaa Suomen keskusrikospoliisia, mutta Allianssin tapausta tutkivan rikoskomisarion Mika Ihaksisen mukaan Belgiasta ei vielä ole vastattu virka-apupyyntöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?