Joona Puhakka jahtaa olympiapaikkaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Joona Puhakka jahtaa olympiapaikkaa

Pekingissä tiistaina alkava uimahyppyjen maailmancup on Joona Puhakan viimeinen mahdollisuus olympiapaikan varmistamiseen. Puhakka jahtaa henkilökohtaista olympiapaikkaa kolmen metrin ponnahduslaudalla, jonka karsinta käydään keskiviikkona ja välierät sekä loppukilpailu torstaina.

18.2.2008 19:54

Sitä ennen Puhakka ja Ville Vahtola osallistuvat kolmen metrin parihyppyjen olympiakarsintaan tiistaina. Parihypyissä on jakamatta enää neljä olympiapaikkaa. Niille yltäminen vaatii Puhakalta ja Vahtolalta poikkeuksellista onnistumista. Kolme paikoista jaettiin vuosi sitten Melbournen MM-kilpailuissa. Siellä Puhakka ja Vahtola sijoittuivat kymmenenneksi.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Puhakan mahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat kuin parihypyissä. Olympiapaikkoja on jaossa vielä 22. Melbournesta olympiapaikan sai 12 parasta. Maailmancupissa jaetaan ensin 18 paikkaa lisää, ja maanantaina 25. helmikuuta jaossa on vielä neljä paikkaa niille, jotka eivät varsinaisessa maailmancupissa sakkiin mahtuneet.

Käytännössä Puhakka voi ottaa olympiapaikan, vaikka hän sijoittuisi henkilökohtaisessa kilpailussa 18:n huonommalle puolelle. Edellä on todennäköisesti niitä, jotka ovat varmistaneet olympiapaikkansa jo aiemmin. Silloin tulosliuskaa mennään alaspäin ja poimitaan seuraavia mukaan.

Myös Vahtola osallistuu kolmen metrin ponnahduslaudan henkilökohtaiseen kilpailuun. Kanadansuomalainen Saara Haapanen hakee olympiapaikkaa naisten kolmen metrin ponnahduslaudalla, joka alkaa karsinnoilla perjantaina 22. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?