Vahvistus: Kovalainen ensi kaudella Renault-kuski - Urheilu - Ilta-Sanomat

Vahvistus: Kovalainen ensi kaudella Renault-kuski

Heikki Kovalainen ajaa Renault-tallissa F1-luokan MM-sarjassa kaudella 2007. Renault vahvisti tänään, että tallin testikuljettajana toiminut 24-vuotias Kovalainen ajaa ensi kaudella Giancarlo Fisichellan tallikaverina. Kovalainen korvaa tallissa maailmanmestari Fernando Alonson.

6.9.2006 12:43 | Päivitetty 6.9.2006 12:59

- Olen todella innoissani mahdollisuudesta ajaa kilpaa Renaultin maailmanmestaritallissa. Olen kuulunut Renaultin kuljettajakehitysohjelmaan vuodesta 2002 lähtien. Minulla oli tuolloin kaukainen haave päästä joskus F1-kuljettajaksi, ja on upea tunne saavuttaa tavoitteensa, Kovalainen sanoi.

Kovalainen sijoittui viime kaudella toiseksi gp2-sarjassa. Kahden kauden aikana hänelle on kertynyt yli 28 000 testikilometriä Renaultin ratissa. Ensimmäinen gp-startti vartoo Melbournessa 18. maaliskuuta.

- Olen oppinut ymmärtämään, mitä voittaminen F1-luokassa vaatii. Olen saanut näyttää tallille osaamistani, ja on erittäin motivoivaa tietää, että Renaultin henkilökunta uskoo minuun. On varmasti hieno kokemus asettua lähtöruudukkoon Melbournessa, mutta siihen on vielä aikaa. Tällä hetkellä keskityn täysillä auttamaan Renaultia voittamaan vuoden 2006 maailmanmestaruuden, sanoo Kovalainen.

Fisichella mieluinentallikaveri

Puolustava maailmanmestari Fernando Alonso siirtyy ensi kaudeksi Renault'lta McLarenin leipiin. Käytännössä Kovalainen korvaa Alonson, joka johtaa myös tämän kauden MM-sarjaa. Kovalainen astuu suuriin saappaisiin.

- Ensi vuosi on minulle uusi alku. Odotukset ovat välittömästi korkealla, mutta en ota niistä ylimääräisiä paineita. Aion saavuttaa tavoitteeni yksi kerrallaan. Haluan päästä ensimmäisessä kilpailussani maaliin ja pisteille. Pyrin parantamaan suorituksiani koko vuoden ajan. Meillä pitäisi olla kilpailukykyinen auto, joten minun tehtäväni on tehdä tulosta. Aloitan työni rauhallisin mielin, Kovalainen kertoo.

Renaultin testikuljettajina toimivat ensi kaudella brasilialaiset Ricardo Zonta ja Nelson Piquet junior. Toinen gp-kuljettaja Fisichella on 33-vuotias ja kokenut 174 MM-sarjan kilpailua.

- Fisi on mielestäni paras mahdollinen tallikaveri. Hän on kokenut ja erittäin nopea, ja tulemme hyvin toimeen henkilökohtaisella tasolla. Meillä on samanlainen huumorintaju. Teemme hyvää yhteistyötä ja pidämme myös hauskaa yhdessä, Kovalainen kuvailee.

Briatore: OdotammeHeikiltä paljon!

Kovalainen ei aio muuttaa työskentelytapojaan. Hän kuvailee suhdettaan Renaultin joukkueeseen läheiseksi. Kovalaiselle tärkeää on se, että hän pääsee aloittamaan gp-kuljettajan uransa tutussa tallissa.

- Jatkan samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Olen löytänyt mielestäni hyvän työtavan. Teen koko ajan työtä täysillä ja yritän parantaa suoritustani jokaisella kierroksella. Teen yhteistyötä tallin kanssa ja kuuntelen henkilökunnan neuvoja, jotta olisin mahdollisimman hyvin valmistautunut tuleviin koitoksiin.

Flavio Briatore jatkaa Renaultin tallipäällikkönä kaudet 2007-2008 kattavalla sopimuksella. Briatore on johtanut tallia vuodesta 2000. Viime kaudella Renault voitti sekä kuljettajien että valmistajien MM-tittelit.

- Suhtaudumme kuljettajakokoonpanoomme erittäin optimistisesti. Olemme tehneet tietoisen päätöksen panostaa tulevaisuuteen vaarantamatta kuitenkaan tallin suorituskykyä lyhyellä aikavälillä. Giancarlo on todistanut taitonsa formula 1:ssä ja Heikki on jo kiinteä osa tiimiä. Meillä on Heikin testiesitysten perusteella lupa odottaa häneltä paljon, Briatore sanoo.

(STT-IS)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?