Eremenko maajoukkueen piikkiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Mikä on Alexei Eremenko juniorin oikea pelipaikka Suomen maajoukkueessa? Valmentajat Antti Muurinen ja Jyrki Heliskoski eivät sitä osanneet päättää. 21 maaottelussaan Muurisen ja Heliskosken alaisuudessa Eremenko pelasi vuorollaan keskikentän pohjalla, keskellä, oikealla, vasemmalla, kärjen takana ja keskushyökkääjänä.

Pieni ihme oli, että pelaaja kaikkien kokeilujen keskellä oli Suomen paras maalintekijä viime MM-karsinnoissa 8 maalillaan. Suomen ennätys karsintamaaleissa tiesi kolmatta sijaa koko Euroopan MM-karsintojen maalipörssissä.

Ehkä vilkaisu tuohon tilastoon on saanut uuden päävalmentajan Roy Hodgsonin tekemään päätöksensä: Eremenkon paikka on kärjessä.

Suomen harjoituksissa Helsingissä Eremenko on viime päivät hakenut uuden paikkansa askelmerkkejä päävalmentajan äänekkään opastuksen säestämänä.

Pelaajalle itselleen ensikokemukset Hodgsonin alaisuudessa työskentelystä ovat olleet positiivisia.

- Hän ei käske minua pelaamaan nopeammin, vaan haluaa, että pidän palloa ja yritän omia ratkaisuja. Kerrankin valmentaja, joka ei käske minua syöttämään heti, kun saan pallon! Eremenko kehaisee.