Teemu Selänteen himo jääkiekkoiluun palasi - Urheilu - Ilta-Sanomat

Teemu Selänteen himo jääkiekkoiluun palasi

Jääkiekkoilija Teemu Selänteen jo hiipumassa ollut rakkaus lajiin syttyi ilmiliekkiin tovi sitten. Selänne kertoi, että himo pelata jälleen NHL-kaukaloissa kasvoi vähän kerrassaan.

29.1.2008 9:14

Kesällä Selänne oli jo liki valmis eläkkeelle, mutta perheen neljännen lapsen syntymisen jälkeen ajatus paluusta alkoi kiehtoa Selännettä yhä enemmän päivä päivältä.

- Jos (toimitusjohtaja) Brian Burke olisi sanonut minulle (syksyllä), että hänen täytyy saada tietää aikeistani johonkin tiettyyn päivään mennessä, en olisi tässä nyt, Selänne kertoi tiedotustilaisuudessa ensimmäisen joukkueharjoituksen jälkeen maanantaina.

Burken kärsivällisyys palkittiin.

- Olen hyvin kiitollinen Burkelle ja Ducksille, että he pystyivät odottamaan näin kauan ja tekemään tämän mahdolliseksi, Selänne sanoi.

Selänteen perheen kuopus syntyi seitsemän viikkoa sitten. Tuohon asti Selänne viihtyi kotona ja vietti aikaa perheen parissa. Tyttövauvan syntymisen jälkeen Selänteen mieli alkoi vetää jäälle.

Hän alkoi käydä otteluissa ja viettää aikaansa joukkueen parissa. Ja vähän kerrassaan halu päästä jälleen mukaan kasvoi.

- Aloin luistella. Olo koheni päivä päivältä. Soitin agentilleni ja pyysin häntä ottamaan selville, mitä oli tarjolla. Kaikki sujui hyvin, joten olen iloinen, Selänne kertoi.

Pari viime viikkoa Selänne on viihtynyt Anaheimin harjoituskaukalossa.

- Pari viikkoa sitten aloin ajatella paluuta. Halusin kuitenkin edetä hitaasti ja olla varma siitä, että tunnen samalla tavalla vielä parin viikon jälkeen, Selänne sanoi.

Myös puolustajaveteraani Scott Niedermayerin paluuilmoitus rohkaisi Selännettä. Viime vuonna pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valitun Niedermayerin paluu on piristänyt Anaheimia.

Oikea aika palata

Selänne sanoi, että tärkeintä on se, että hän on terve. Selänteen hyvän terveyden taustalla löytyy muun muassa NHL:n työsulkukausi 2004-2005, jolloin hän sai tarvitsemaansa aikaa hoivata huonossa kunnossa olleita paikkojaan.

- Tärkeintä on totuttautua tempoon. Pelikunto löytyy myöhemmin, Selänne uskoo.Selänne lähti Anaheimin kanssa heti tiistaina runsaan kahden viikon ja kahdeksan ottelun vierasottelukiertueelle.

- Nyt on oikea aika palata. Matkan aikana saan mahdollisuuden totuttautua pelaajatovereihin ja päästä jälleen mukaan toimintaan, Selänne pohti.

Selänne, 37, on pelannut urallaan 1 041 runkosarjaottelua NHL:ssä. Viime kaudella hän keräsi runkosarjassa 94 pistettä ja oli 48 maalillaan kolmas liigan maalitekijätilastossa. Selänteen ja Niedermayerin johdolla Anaheim voitti Stanley cupin.

- Tämä on ainoa seura, jossa haluan pelata. Olen hyvin iloinen, että Samuelit (seuran omistajat Henry ja Susan) ja Brian Burke ovat toivottaneet minut tervetulleeksi takaisin.

NHL-urallaan Selänne on koonnut 1 135 pistettä 1 041 ottelussa. Anaheim on tällä haavaa länsilohkossa viidentenä.

Tätä kautta kauemmas Selänne ei halua ajatella. Hän on viime vuosien aikana tehnyt koko ajan vain vuoden mittaisia sopimuksia.

- Olen halunnut itse päästä vaikuttamaan tulevaisuuteeni. On vähän liian vaativaa ajatella tätä kautta pidemmälle. Minulle ja joukkueelle on jo suuri haaste yrittää menestyä. Ensi kausi on liian kaukana, joten sitä en halua pohtia. Katsotaan sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?