Vancouver 2010: Olli Jokinen lopettaa maajoukkueuransa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Leijonissa käy kato - myös Olli Jokinen lopettaa!

Suomen jääkiekkomaajoukkueessa käy Vancouverin olympialaisten jälkeen todellinen hyökkääjäkato, kun yllättäen myös Olli Jokinen ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa tähän.

Olli Jokinen lopettaa maajoukkueuransa.

28.2.2010 8:38 | Päivitetty 28.2.2010 13:54

- Nyt on nuorempien vuoro. Olen miettinyt tätä jo jonkin aikaa, Jokinen sanoi medialle voitokkaan pronssiottelun jälkeen.

Siinä ottelussa Jokinen oli Leijonien suurin sankari kahdella päätöserän maalillaan.

Jokisen vetäytymispäätös on jatkumoa Teemu Selänteen ilmoitukselle mj-pelien loppumisesta. Selänteen ja Jokisen tavoin olympiaturnaus saattaa hyvinkin jäädä viimeiseksi maajoukkue-edustukseksi myös ainakin Saku Koivulle ja Ville Peltoselle.

Mutta tekivät muut urilleen mitä tahansa, Jokisen pudottama uutinen on todellinen pommi. Tuskin kukaan osasi aavistaa, millaista päätöstä Jokinen on hautonut. Lähempänä 40 ikävuotta olevien konkareiden lopettaminen on luonnollista poistumaa, mutta joulukuussa 31 vuotta täyttäneen Jokisen ratkaisu on todella yllättävä.

Kaiken lisäksi se tapahtuu aikana, jolloin Jokiselle olisi avautunut jatkossa entistä isompi tontti Suomen sentteriosastolta.

Koivun jo tovin spekuloitu maajoukkueuran lopetus sen sijaan ei saanut vahvistusta vielä sunnuntaina.

- Katsotaan nyt sitä jatkoa sitten myöhemmin, Koivu vastasi Ylen haastattelussa kysymykseen Leijona-pelien mahdollisesta jatkumisesta.

Suomen joukkue oli Vancouverissa koko joukon vanhin, joten nuorennusleikkaus on nyt väistämättä edessä. Jatkossa suurinta pelivastuuta kantavat 1980-luvun alkupuolella syntyneet ikäpolvet Mikko Koivun ja Tuomo Ruudun johdolla.

Se tarkoittaa sitä, että vaikka keski-ikä tippuu suuresti, Suomen maajoukkue pysyy jatkossakin kokeneena. Parikymppisten nuorten esiinmarssi puuttuu Suomesta käytännössä kokonaan.

Se pistää asiat perspektiiviin, kun vertailee vaikka USA:n ja Kanadan nimilistoja tässäkin turnauksessa.

Leijona-kannattajien ei ehkä kannata olla ensimmäisinä jonossa, kun Sotshin vuoden 2014 olympialaisten kiekkofinaalin liput tulevat myyntiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?