Hiomakone lohkaisi endurokuski Aron sorminivelestä puolet pois - Urheilu - Ilta-Sanomat

Hiomakone lohkaisi endurokuski Aron sorminivelestä puolet pois

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjaa johtava Samuli Aro joutuu sormileikkaukseen ja lähes kahden kuukauden ajotauolle. Aro loukkasi sormensa KTM:n tehtaalla Itävallassa työstäessään hiomakoneella ruuvia.

16.4.2008 10:41

Moottoriliiton mukaan kone lohkaisi Aron sorminivelestä puolet pois.

- Sormi operoidaan ensi viikon perjantaina Helsingissä. Siihen otetaan luuta lonkasta ja mikrokirurgi ruuvittaa nivelen jäykäksi. Toipumisaika on kuusi viikkoa, Aro kertoi.

Aron onneksi voi laskea sen, että MM-sarja on kevättauolla. Seuraava kilpailu ajetaan 14.-15. kesäkuuta Puolan Kwidzynissä.

- Pääsen näillä näkymin pyörän päälle vasta viikkoa ennen Puolan kisaa, joten menetän jälleen paljon tärkeää harjoitteluaikaa. Siinä mielessä tämä on ollut uskomaton alkukausi, Aro sanoi.

Marraskuussa Aro, 33, kävi polvileikkauksessa. Hän on voittanut neljä henkilökohtaista maailmanmestaruutta. Tällä kaudella Aro on vienyt kuudesta kisapäivästä viisi ja ollut kerran toinen.

- Osaanhan minä ajaa, en minä sitä epäile. Olisin kuitenkin kaivannut juuri nyt paljon treeniä saadakseni ajovarmuutta. Hyvä pistejohto tietenkin helpottaa tilannetta, Aro tuumi.

Arolla on kolmosluokassa 27 pisteen etumatka toisena olevaan tallikaveriinsa Marko Tarkkalaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?