Joko on syytä huolestua, Tanja Poutiainen? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Joko on syytä huolestua, Tanja Poutiainen?

Torinon olympialaisten suurpujotteluun on aikaa alle kaksi kuukautta, ja juuri nyt Tanja Poutiaisen vauhti ei riitä lähellekään kärkeä.

29.12.2005 0:00

Eilen Lienzin suurpujottelussa Itävallassa Poutiainen sijoittui vasta 11. sijalle. Hän hävisi voittajalle, Ruotsin Anja Pärsonille yli puolitoista sekuntia. Lyhyt aika ihmiselämässä, mutta iso ero alppihiihdon kärkisijoja ratkottaessa.

Tanjan oloa ei varmasti helpottanut Anjan itsevarma esiintyminen kisan jälkeen. Ruotsalainen meni maailmancupin kärkeen - eikä ollut siitä moksiskaan.

- Joku taisi siitä mainita, kun lähdin maalialueelta, mutta en välitä siitä juuri nyt. Keskityn nimittäin täysillä olympialaisiin.

- Olen hyvässä iskussa. Olen taas se vanha kunnon Anja, joka ottaa reippaasti riskejä ja tekee paljon virheitä, mutta pärjää silti, pirteä Pärson sanoi kisan jälkeen uutistoimisto Reutersille.

Poutiainen sen sijaan oli hieman kummissaan. Laskut tuntuivat sujuneen hyvin, mutta silti sijoitus oli yhdestoista.

- Laskuissa ei ollut mitään isompaa virheittä. Ne eivät vain kulkeneet lujaa, puhelimitse eilisiltana tavoitettu Poutiainen kertoi IS Urheilulle.

Oletko huolissasi?

- En ole. Kisoja on enemmän edessäpäin kuin takana, Poutiainen totesi.

- Tämä laji on sellainen, että välillä ollaan aallonpohjalla ja välillä aallonharjalla. Anja ja Janica (Kostelic) ovat nyt huipulla, he ovat aina viiden parhaan joukossa, mutta jossain vaiheessa heitäkin odottaa aallonpohja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?