Riksman NHL:ään, Jokerit maalivahtikaupoille - Urheilu - Ilta-Sanomat

Riksman NHL:ään, Jokerit maalivahtikaupoille

Jokerien toimitusjohtaja Matti Virmasen kesälomasuunnittelut taukosivat alkuviikosta, kun jääkiekkoseuran maalivahti Juuso Riksman allekirjoitti NHL-seura St. Louisin sopimustarjouksen.

Juuso Riksman teki sopimuksen NHL-joukkue St. Louis Bluesin kanssa.­

31.5.2007 16:08 | Päivitetty 31.5.2007 16:50

- Kartoitamme sekä lähimaastoa että kauempaa, tosin lähimaasto on aika tyhjä (vapaiden maalivahtien suhteen). Siihen pyritään, että meillä olisi mahdollisimman pian toivottavasti yhtä hyvä mies tilalle, Virmanen kertoi.

Riksmanin, 30, siirtyminen Pohjois-Amerikkaan oli hienoinen yllätys, vaikka helsinkiläinen on kahdella viime kaudella kuulunut SM-liigan ykkösvahtien joukkoon.

Päättyneellä kaudella Riksman voitti Jokereissa SM-hopeaa. Samanvärinen mitali Riksmanilla oli kaulassa myös toissakauden päätteeksi. Silloin loppuotteluun ylsi Riksmanin torjunnoilla lähes sensaatiomaisesti Porin Ässät.

- Meillä on ollut hyviä miehiä, esimerkiksi Tim Thomas, ja ollaan pärjätty. Lähinnä haetaan sellaista, johon voidaan luottaa ja homma toimii, Virmanen totesi.

Tilaa ulkomaalaisvahvistuksille on, sillä Jokereissa neljän ulkomaalaisen kiintiötä täyttää vain jenkki Tim Stapleton.

Jokereille on riveissään kaksi maalivahtilupausta, Joonas Hallikainen, 21 ja Niko Hovinen, 19.

Heille Virmanen ei kuitenkaan ykkösvastuuta tarjoa.

- Loistavia kavereita, ja Hallikainen pelasi aivan uskomattomat pelit, mutta ei hän Jokereissa ykkösmaalivahtina aloita. Uusi maalivahti tulee, Virmanen varmensi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?