MyPa voitti vihdoin mestaruuden - Urheilu - Ilta-Sanomat

MyPa voitti vihdoin mestaruuden

- Ansaitsimme tämän mestaruuden. Sitä ei kukaan meille antanut! MyPan pelaaja Tero Taipale riemuitsi Anjalankosken jalkapallostadionin keinovalojen loisteessa. Hän voitti uransa ensimmäisen mitalin, ja heti kirkkaimman.

4.10.2005 0:00

Moni olisi kysynyt ennen kautta, että kuka Tero Taipale. Ei kysy enää. Laihialaislähtöinen keskikenttämies pihisteli maalejaan kauden loppusuoralle asti. Hän osui enteellisesti jo edellisessä liigapelissä Hakaa vastaan. Eilen hän teki voittomaalin MyPalle Suomen mestaruuden ratkaisseessa 3-0-voitossa Tampere Unitedin verkkoon.

TamU rimpuili MyPan myllytyksessä parhaansa mukaan, mutta oli aseeton nälkäisten mestarien tehokäsittelyssä. TamU nitisi, natisi ja lopulta taipui. MyPa oli eilen pysäyttämätön.

Sen symboliksi nousi kapteeni Tuomas Haapalan upea 3-0-maali.

Taipale ei nouse usein otsikoihin. Hänestä peilautuu silti monella tapaa MyPan menestyksen kuva. Pelaajat tekevät uuvuksiin asti töitä joukkueen eteen.

Oli juuri sopivaa, että Taipaleen kaltainen puurtaja pääsi virittelemään alkutahdit täpötäydellä Saviniemen stadionilla 4395 katsojan edessä. Noin 50 katsojaa jätettiin jopa stadionin ulkopuolelle tilojen täytyttyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?