"Skip To My Lou" NBA-kierroksen tähti - Urheilu - Ilta-Sanomat

"Skip To My Lou" NBA-kierroksen tähti

Julkaistu: 17.3.2008 8:58

Houston Rocketsin voittoputki kasvoi NBA-koripalloliigan sunnuntai-illan kierroksella jo 22 ottelun mittaiseksi. Läntisen konferenssin kärkikamppailussa Rockets kaatoi kotonaan Toyota Centerissä Los Angeles Lakersin 104-92.

Rockets (46-20) on voittanut viimeisestä 34 ottelustaan 31. Ilman leikkauksesta toipuvaa Yao Mingia Houstonin saldo on 10-0.

Lakersia vastaan takamies Rafer "Skip to My Lou" Alston oli pitelemätön tehden 31 pinnaa. Näistä peräti 24 tuli onnistuneista kolmen pisteen heitoista. Penkkimies Bobby Jackson nakutti lähes 80 prosentin tarkkuudella 19 pistettä ja puolustusekspertti Shane Battier onnistui viimeistelemään 14 paunaa. Tracy McGrady, joka on ollut Yao Mingin poissaollessa Rocketsin ykkösvaihtoehto, hyökkäyspäässä jäi nyt 11 pisteeseen.

- Skip to My Lou teki aivan mielettömiä juttuja tänään. Tuntui kuin hänen jokainen heittonsa olisi uponnut, McGrady kehui takamieskollegaansa.

Raferin lempinimi on perua hänen peliajoiltaan katukoriksessa.

Lakersin (45-21) tehokkain oli totutusti Kobe Bryant, mutta tällä kertaa vain reilut 30 prosenttia hänen yrityksistään osui korirenkaan sisäpuolelle. Kobe keräsi 24 pistettä 33 heittoyrityksellään. Lamar Odom teki tuplatuplat 17 pisteellään ja 11 levyrillään. Nilkkaansa viikon verran parantelevan Pau Gasolin tilalla Lakersin sentterinä pelannut Ronny Turiaf nosti 13 pinnaa.

- Shane (Battier) piti Koben aisoissa. Kobe on yksi liigan vaikeimmin vartioitavista, mutta Shane ei antanut periksi. Kobe pelasi täydet 48 minuuttia, joista Shane seurasi häntä 46 minuuttia. Uskomaton suoritus, kertakaikkiaan, Rockets-valmentaja Rick Adelman kommentoi Shane Battierin peliä.

- Kobe on NBA:n liukkain pelaaja. LeBron James on ainoa, joka ehkä nousee hänen tasolleen. Ainoa mahdollisuus on jahdata Kobea säälittömästi koko ajan. Jos jätät hänet hetkeksi yksin, numerot taululla muuttuvat. Kun on koko ottelun juossut Koben perässä, ansaitsee kyllä Budweiserin, tai ehkä jopa kaksi, Battier laukoi.

Nuggetsille kauden ennätys 168 pistettä

Yleensä NBA:ssa lähes 120 pinnaa tekevä joukkue on vahvoilla. Seattle Supersonics ylsi 116 pisteeseen Denverissä, mutta kärsi silti yli 50 pisteen murskatappion. Carmelo Anthonyn johdolla Denver Nuggetsin pelaajat upottivat heittonsa yli 60-prosentisesti ja 48 minuutin jälkeen Nuggets oli kaatanut Sonicsin 168-116.

Nuggetsissa (40-26) peräti kahdeksan pelaajaa teki kaksinumeroisen pistemäärän. Anthony oli tehokkain 26 pinnalla, mutta myös Allen Iverson (24), Kenyon Martin (23), Chucky Atkins (19), J.R. Smith (19), Linas Kleiza (17), Marcus Gamby (13) sekä Yakhouba Diawara (11) ylsivät yli 10 pisteen.

Seattlen (16-51) tarkin oli viime kesän NBA Draftin kakkosvaraus Kevin Durant 23 pinnallaan.