David Coulthard uskoo Ferrarin ajattavan Luca Badoeria ensi kauden takia - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tämänkö takia Ferrari ajattaa Luca Badoeria?

Ex-kuski David Coulthardilla on vahva näkemys siitä, miksi Ferrari sietää ratissaan umpisurkean viikonlopun ajanutta Luca Badoeria.

David Coulthardin mielestä Badoer (kuvassa) on Ferrarin kisakuskina vain testaajan ominaisuudessa.

25.8.2009 18:35

Yli vuosikymmenen testirupeamasta huolimatta Badoer oli yllätysvalinta Unkarissa loukkaantuneen Felipe Massan tuuraajaksi. Viime viikonloppuna ajettu Valencian osakilpailu oli jo karu osoitus italialaisen osaamisesta kisatilanteessa - saldoksi jäi joukko mokaamisia ja sijoitus joukon hännillä.

Muun muassa McLarenilla uraa luonut skotti Coulthard on vakuuttunut siitä, että Badoerin ajattamisen takana on jo varustautuminen ensi kauteen.

- He katsovat jo vuoteen 2010, joten loppukaudesta on pitkälti kyse vain testaamisesta. Kuka olisikaan parempi raportoimaan insinööreille, kuin vakituinen testikuski? Coulthard toteaa Daily Telegraph -lehden kolumnissaan.

Skotin mukaan "koko episodi" on todistanut sen, että sääntöihin on saatava muutoksia. Coulthardin mielestä sarjan testikiellosta olisi hankkuduttava eroon.

- Se nähtiin jo, kun Jaime Alguersuari, 19-vuotias keltanokka, ajoi debyyttinsä Unkarissa heinäkuussa, vaikka ei ollut koskaan edes ajanut mutkaa F1-autolla.

- Ymmärrän kyllä hyvin, että kauden aikaisella testikiellolla pitää säästää rahaa, mutta taatusti kesken kauden mukaan tuleville uusille kuskeille pitäisi jättää jonkinlaista pelivaraa, Coulthard ehdotteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?