Riikka Hakkaraisella huimausongelma - Urheilu - Ilta-Sanomat

Riikka Hakkaraisella huimausongelma

Golffari Riikka Hakkaraisen tasapainoelimissä on vika, joka aiheuttaa asentohuimaukseksi kutsutun tilan. Hakkarainen on kärsinyt jo useamman viikon ajan jatkuvasta huimauksesta ja sen mukana tulevasta pahoinvoinnista.

2.9.2006 7:22

Hyvä uutinen on se, että vaiva paranee ajalla ja hoidolla. Paranemisnopeus on yksilöllistä, viikoista jopa yhdeksään kuukauteen. Huono uutinen on se, että kun huimaus yltyy kesken pelin niin kovaksi, että pahoinvointi iskee, ei Hakkarainen voi tehdä mitään muuta kuin purra hampaat yhteen ja koittaa kestää.

- Yritin ajatella jotain muuta ja kuluttaa lyöntien välissä mahdollisimman vähän energiaa, Hakkarainen selitti perjantaina.

Koko Hakkaraisen osallistuminen Talin kisaan oli pitkään vaakalaudalla. Hän mietti läheistensä kanssa pitkään, olisiko pelaaminen järkevää.

- Uskon, että minua olisi harmittanut, jos en olisi edes yrittänyt. Olen niin hyvässä kunnossa pelillisesti, Hakkarainen mietti.

Yrittäminen tosiaan kannatti. Oksettavasta olostaan huolimatta Hakkarainen pelasi Talissa loistavan avauskierroksen. Hän kiersi kentän 69 lyönnillä ja päätyi tulokseen -2.

Hakkarainen on avauspäivän jälkeen parhaana suomalaisena jaetulla viidennellä sijalla, kaksi lyöntiä kisaa johtavaa Ruotsin Elin Ohlssonia perässä.

Ohlsson on Ruotsin golf-piirien tuntemattomampi Elin, ei kuuluisa Tiikerin Elin, eli Elin Nordegren.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?