Oskar Osala innolla Moskovaan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Oskar Osala innolla Moskovaan

Jääkiekkoilija Oskar Osala, 19, pelaa heti ensimmäisellä SM-liigakaudellaan läpimurtovuottaan. Bluesin laitahyökkääjä rynnisti A-maajoukkueen vahvuuteen heti marraskuussa Helsingissä pelatussa avausturnauksessa. Vastuuvalmentaja Doug Shedden ja muu Leijonien päällystö päättivät kutsua Osalan myös pian alkavaan epävirallisen EM-sarjan Moskovan turnaukseen.

Oskar Osala on tällä kaudella ollut yksi Bluesin pukukopin suurista hahmoista.

12.12.2007 9:44

- Moskovassa en ole ollut koskaan. Pietarissa on käyty, siellä olen osallistunut joskus alle 20-vuotiaiden maajoukkueturnaukseen, Osala kertoi.

- Marraskuun Karjala-turnaus oli jo hieno ja oikeastaan upea kokemus. Siellä oli paljon juttuja mistä voi ottaa opiksi. Joukkueessamme oli 11 entistä NHL-pelaajaa, Osala jatkoi.

Bluesilla ja Osalallakin on kulkenut kovaa SM-liigassa. Espoolaisjoukkue siirtyi maanantaina joulukuun maaottelutauolle 11. perättäisellä voitolla. Osala on koonnut debyyttikaudellaan 28. ottelussa tehopisteet 8+12=20. Pistekertymällään 194 senttiä pitkä ja 100 kiloa painava laitahyökkääjä on liigassa sijalla 39 ja seurassaan viides.

- Keskushyökkääjänä ketjussani on ollut Bluesissa alusta saakka Ville Viitaluoma. Toisessa laidassa on taas pelannut Mikko Lehtonen ja hänen ollessa loukkaantunut Carlo Grünn tai Jaakko Uhlbäck.

Vaikutteita Pohjois-Amerikasta

Marraskuun maajoukkueturnauksessa ensikertalainen Osala sai peliaikaa hyvin rajoitetusti. Nälkä on kasvanut, siitä hyvänä merkkinä käy Osalan ääneen lausuma tavoite.

- Toiveissa on tosiaan isompi rooli. Mutta kaikki käy. Maajoukkuekomennukset ovat kaikkiaan hienoja kokemuksia, Osala linjaa.

Osala pelasi kaksi edellistä kauttaan Kanadassa OHL-junioriliigassa Mississaugan joukkueessa. Laitahyökkääjän mielipiteissä kaikuu pohjoisamerikkalainen jääkiekkofilosofia.

- Ihan loistavastihan tämä jääkiekkokausi on alkanut osaltani. On tullut onnistumisia henkilökohtaisesti, mutta sen pohjana on tietenkin tärkeästi joukkueen menestyminen.

- Töitä pitää tehdä nöyrästi. Ja itseään ei pidä säästellä - kroppaa on laitettava likoon, kovassakin taklauspelissä viihtyvä Osala viestii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?