Pitkämäki kiskaisi voiton Pariisissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Pitkämäki kiskaisi voiton Pariisissa

Tero Pitkämäki on maailman tämän hetken paras keihäänheittäjä.

2.7.2005 0:00

Hän otti perjantaina uransa hienoimman voiton. Pitkämäki näytti muille maailman parhaille keihäsmiehille taivaan merkit Pariisissa järjestetyssä yleisurheilun Kultaisen liigan avauskilpailussa.

Voitto irtosi tuloksella 85,95, joka on Pitkämäen uran toiseksi pisin keihäskaari.

- Tämä oli kyllä urani paras voitto. Tuntuu todella hienolta! Pitkämäki sanoi IS Urheilulle.

Pitkämäki oli Pariisin kisan ennakkosuosikki, sillä hän heitti viime sunnuntaina Kuortaneella maailmantilaston kärkituloksen 91,53.

Perjantain kisa käynnistyi kunnolla vasta toisella kierroksella, kun olympiavoittaja Andreas Thorkildsen heitti 83,86. Pitkämäki vastasi norjalaisen haasteeseen jo samalla kierroksella ja paiskasi voittotuloksensa. Thorkildsen sijoittui kisassa lopulta toiseksi tuloksella 85,29.

Pariisiin stadionilla oli eilen ennätysmäisen suuri määrä yleisöä. Kolossaalisen Stade de Francen lehtereillä kisoja seurasi peräti 70253 katsojaa, jotka hurrasivat pääasiassa ranskalaisurheilijoiden suorituksille.

Muistakin maista tulleiden hienot suoritukset palkittiin aplodein. Pitkämäki sai osansa huomiosta, ja kisan ratkettua hän vilkutti yleisölle kiitoksensa.

- Täällä oli aivan mahtava tunnelma, hienoin missä olen ikinä kilpaillut. Toiseksi hienoin fiilis oli Ateenan olympiakisoissa.

Viimeistään eilinen voitto teki suomalaisheittäjästä yhden MM-kisojen suosikeista.

- Tavoitteeni on ottaa kisoista mitali, Pitkämäki sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?