Allianssin Ye oli vetomafian pomo? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Allianssin Ye oli vetomafian pomo?

AC Allianssin entinen kiinalaisomistaja Ye Zheyun ja belgialainen jalkapalloagentti Pietro Allatta ovat Belgian yleisradioyhtiö VRT:n mukaan jalkapallo-otteluita järjestelleen vetomafian päätekijöitä.

6.2.2006 0:00

VRT esitti eilen dokumentin, jonka keskeinen väite on, että Ye ja Allatta ovat yhteistuumin järjestäneet seitsemän Belgian jalkapalloliigan ottelua pelkästään tällä kaudella.

VRT nimesi 14 henkilöä, jotka ovat olleet mukana järjestelemässä pelejä. Listalta löytyy muun muassa Jean-Pierre La Placa, joka pelasi viime kaudella AC Allianssissa.

Dokumentin toimittajan Chris van den Abeleen mukaan koko Euroopassa otteluita on järjestellyt kaikkiaan noin 50 pelaajaa ja muuta jalkapallotoimijaa. VRT päätyi kuitenkin vain 14 nimen julkistamiseen.

- Olemme sataprosenttisen varmoja näistä neljästätoista nimestä, muista vain 95-98 prosentin vakuuttuneita. Näiden nimien joukossa on muun muassa Olivier Suray, van den Abelee sanoo.

Suray työskenteli viime kesänä Vantaalla AC Allianssin toimitusjohtajana.

Dokumentissa haastateltiin myös Allianssi ry:n nykyistä puheenjohtajaa Erkki Saloa. Salo kertoi, että Allianssin viime heinäkuinen tappio Hakaa vastaan oli epäilyttävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?