Andre Agassi jättää jäähyväiset US Openissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Andre Agassi jättää jäähyväiset US Openissa

Maanantaina alkava tenniksen US Open on erikoislaatuinen. Suuri yleisö saattaa ihmetellä videotarkistuksia, jotka otetaan käyttöön ensimmäisen kerran vuoden viimeisessä Grand Slamissa.

26.8.2006 6:35

Amerikkalaiset kyynelehtivät Andre Agassia. Kaksi kertaa US Openin (1994 ja 1999) voittanut USA:n tennislegenda jättää jäähyväiset omilleen.

New York on sopiva paikka laittaa mailat pussiin. Agassi osallistuu tapahtumaan 21. peräkkäisen kerran.

Agassin ura miesten ammattilaistenniksessä alkoi 1986. Silloin ykkönen oli Ivan Lendl eivätkä John McEnroen parhaat vuodet olleet kaukana.

1988 Agassi murskasi Jimmy Connorsin US Openin puolivälierissä 6-3, 6-3, 6-3. Pelin jälkeen hän ilmoitti, että matsi oli mennyt suunnitelmien mukaan.

- En uskonut, että Connors saisi yhdeksää peliä enempää, itsevarma nuori mies paukautti.

Connors raivostui, jenkkiyleisö ihastui. Epäsovinnaisissa vaatteissa ja värjätyssä tukassa palloa iskevä Las Vegasin mies oli tullut huipulle.

1992 Agassi vei ensimmäisen Grand Slaminsa (Wimbledon) kaikkien aikojen alimmin sijoitettuna pelaajana. Myöhemmin Agassi kaappasi mestaruudet myös muissa Grand Slameissa.

Ulkoisesti Agassi on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Agassi on nykyään naisten ex-ykköspelaajan Steffi Grafin kanssa aviossa oleva kaljupää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?