Lewis Hamiltonin terveiset Bernielle: Rasismi ei ole vitsi - Urheilu - Ilta-Sanomat

Lewis Hamiltonin terveiset Bernielle: Rasismi ei ole vitsi

F1-sarjan ensimmäisenä tummaihoisena mestarina Lewis Hamilton on saanut maistaa myös rasismia. Hänen mielestään formulapomo Bernie Ecclestone oli väärässä kuitatessaan F-ykkösten testien yhteydessä Katalonian radalla ja Brasilian gp-kisan yhteydessä Hamiltoniin kohdistuneen rasistissävytteisen pilkanteon vitsinä.

Lewis Hamilton ei pida rasismia hauskana­

6.11.2008 20:33 | Päivitetty 7.11.2008 0:33

- Espanjassa ihmiset kannattivat Fernando Alonsoa ja Sao Paulossa Felipe Massaa. Ei sillä ollut mitään tekemistä rasismin kanssa, Ecclestone totesi.

Hamilton on eri mieltä.

- En pidä niitä tapahtumia vitsinä, mutta ne ovat jo takana, ja nyt on syytä katsella tulevaisuuteen. Minulle tärkeintä on, että Britanniassa löytyy tukea minulle.

Sveitsiin muutto ei kaduta

Sveitsiin muutto kirvoitti Britanniassa runsaasti kritiikkiä, mutta Hamilton ei ole katunut päätöstään.

- En sano, että kaipaisin eloa täällä, vaikka vanhemmat ja talli ovat täällä. Minulla on aika ajoin mahdollisuus piipahtaa näissä maisemissa. Olen tyytyväinen nykytilanteeseen, Hamilton totesi.

- En tiedä missä olen kymmenen vuoden kuluttua, mutta Britannia tulee aina olemaan minulle koti.

Formula ykkösten maailmanmestarina Hamilton ei juuri ehdi nautiskella vapaa-ajasta varsinkin, kun F1-sarjan johtaja Bernie Ecclestone on viime vuosina nurissut, kuinka vähän edelliset formulamestarit Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso ovat tehneet markkinoidakseen sarjaa.

- Kyllä kai sitä maailmanmestarilla on hieman muita enemmän velvollisuuksia, joten tässä on luvassa vähän normaalia kiireisempää aikaa, Hamilton sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?