Jauhojärvi ja Nousiainen hiihtivät pronssia! - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jauhojärvi ja Nousiainen hiihtivät pronssia!

Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen taistelivat miesten parisprintissä pronssimitalin!

25.2.2009 14:53

Kisa ratkesi hurjaan loppukiritaisteluun. Jauhojärvi ja Saksan ankkuri Axel Teichmann tulivat maalilinjalle aivan tasoissa ja maalikamera ratkaisi hopean saksalaisille.

Pronssimitali on sekä Jauhojärvelle että Nousiaiselle ensimmäinen arvokisamitali.

Suomen mieshiihtäjistä on nyt kolme noussut MM-kisoissa palkintopallille, kun Matti Heikkinen otti 15 kilometrin perinteisellä jo pronssia. Loistosaavutus, kun takana oli mieshiihtäjien kymmenvuotinen putki ilman yhtään arvokisamitalia.

Parisprintin finaalissa koko kymmenen joukkueen tokka pysyi yhdessä aina toiseksi viimeiselle osuudelle saakka. Silloin Nousiainen lähti täydellä höyryllä vetämään ja sai ryhmän hiukan hajoamaan.

Viimeisessä nousussa Norja lähti karkuun, Nousiainen tuli vaihtoon kolmantena, 2,2 sekuntia Norjaa jäljessä. Väliin mahtui Ranskan joukkue. Neljäntenä hiihti Saksa. Muut joukkueet olivat jo jääneet taakse.

Viimeisen osuudella Jauhojärvi ja Teichmann ajoivat Norjan kiinni ja Ranska putosi mitalitaistelusta. Loppusuoralle tulivat ryppäänä Suomi, Norja ja Saksa, Jauhojärvi kärjessä.

Loppusuoran tasatyöntökilpailussa Norjan Ole Vigen Hattestad lykki Jauhojärven ohi. Aivan viime metreillä myös Teichmann pääsi rinnalle ja sai työnnettyä mononsa niukasti ennen Jauhojärveä maalilinjan yli. Eroa oli muutama sentti.

Liberecissä on miesten maastohiihdossa jäljellä vielä 4x10 kilometrin viesti perjantaina ja 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?