Lada toimii kuin unelma! - Urheilu - Ilta-Sanomat

Lada toimii kuin unelma!

Baku lähestyy. Miehemme ovat matkalla Azerbaidzhanin pääkaupunkiin katsomaan Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaa, joka pelataan ensi keskiviikkona. Juuri nyt partio on Turkissa, jossa kiihkein kaukokaipuu kohdistuu suihkuun.

Matkalaisten nestetankkaus on sujunut limu- ja energiajuomalinjalla.

23.3.2007 12:35

- Mittarin mukaan nyt on takana 5370 kilometriä. Ajaminen sujunut suht hyvin ja rauhallisesti, mitä nyt joku jannu yritti juosta automme alle moottoritiellä 130 km/t vauhdissa. Ei mitään hajua, mikä tyyppi se oli. Sieltä se vain pälähti pimeästä eteen, osuma oli oikeasti aika lähellä, kertoo Markus Korkala puhelimitse jostain Turkin uumenista.

- Samsunista lähdettiin äsken, ollaan täällä Mustanmeren rannikolla.

Matka on sujunut satunnaisia sakkoja ja hulluja tiellejuoksentelijoita lukuun ottamatta kohtalaisen kivuttomasti. Yksi paha rekkakolari tosin osui kohdalle.

- Suihku tekisi terää, viimeksi saimme nauttia sellaisesta neljä päivää sitten. Voi olla, että käymme pulahtamassa Mustassameressä, miettii Jari Ala-aho.

Matka on kulunut takapenkkiläistenkin osalta melko raittiissa tunnelmissa, herrat ovat olleet etupäässä limulinjalla.

- Oluen kulutus on ollut melko alhaista toistaiseksi. Kuski nyt ei voi tietenkään ottaa, mutta aika iisisti tässä on oltu ylipäätään. Ehkä tänään illalla kun ollaan kaupungissa yötä, otamme muutaman palan painikkeeksi, Korkala linjaa.

Viikonvaihteessa herrat matkaavat Georgiaan ja Tbilisiin, jossa on tavoitteena saada asianmukaiset dokumentit Azerbaidzhanin rajan ylittämiseksi.

- Jos kaikki menee putkeen, lähdemme tiistaina Bakua kohti. Matkaa sinne on enää sellaiset reilut 1700 kilometriä, joten sinänsä ollaan täysin aikataulussa, kertoo Korkala.

No entäs se Lada, miten uskollinen tuontiauto on toiminut?

- Itse asiasa aivan sairaan hyvin. Vuoristotielläkin se imi vain 6,7 litraa sadalla, mikä oli iloinen yllätys. Bensa nimittäin maksaa täällä jotain 1,60 per litra.

IS seuraa futislähettiläiden matkantekoa verkossa tiiviisti viikonvaihteessa. Haaveena on saada myös kuvia julki, mutta tämä hanke on täysin turkkilaisten tietoliikennepalveluja tarjoavien yritysten varassa. Pysykää kanavalla!

Futisfani vetää unta palloon Ladan takapenkillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?