Jortikka: Maalinteko on vaikea juttu - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jortikka: Maalinteko on vaikea juttu

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue selvisi Ruotsi-ottelun 1-7-selkäsaunasta huolimatta MM-kisojen puolivälieriin. Vastaan asettuu Yhdysvallat, joka piti alkusarjan viimeisessä ottelussaan kisojen isäntämaata Kanadaa yllättävänkin kovilla niukasta tappiosta huolimatta.

1.1.2010 16:33

- USA oli tuossa ottelussa todella vahva. Meidän ei pidä sitä kuitenkaan liikaa miettiä, vaan edessä on uusi peli puhtaalta pöydältä. Minimitavoite on nyt nyt saavutettu, Suomen päävalmentaja Hannu Jortikka sanoi.

Suomi hävisi alkusarjassa niin Ruotsille kuin Venäjällekin otteluiden hallinnasta huolimatta. Suomi loi tukuttain maalipaikkoja, mutta kiekkoa ei vain saatu verkon perukoille.

- Maalinteko on vaikea juttu suomalaisille. Maalille meneminen on myös vaikeaa, varsinkin täällä, kun tila ja aika ovat vähissä. Nämä kisat ovat osoittaneet, että on valtava harppaus tulla alle 18-vuotiaiden pikkupoikien kisoista näihin kisoihin. Maalintekovaikeudet kertovat suomalaisen kiekkoilun ongelmista, mutta sen keskustelun aika ei ole vielä, Jortikka jatkoi.

Suomi on pelannut alkusarjan ottelunsa hyisessä Reginassa, jossa mittari on paukkunut 35 pakkasasteessa. Puolivälieräottelun Suomi pelaa 2,5 tunnin ajomatkan päässä Saskatoonissa.

- Yksi viikko on oltu täällä Reginassa, joten toiselle paikkakunnalle siirtyminen voi olla piristysruiskekin. Yhtä kylmää sielläkin ilmeisesti on, joten samanlaista hotellielämää vietetään, ei tule paljon oltua ulkona, kun ostoskeskukseenkin pääsee putkea pitkin ja bussiin on kymmenen metrin kävely, Jortikka naurahti.

Suomi kohtaa Yhdysvallat Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?