Kahdelle syyte jalkapallon lahjusjutussa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kahdelle syyte jalkapallon lahjusjutussa

Kaksi miestä saa syytteet jalkapallon lahjusskandaalissa. Syytteet törkeästä petoksesta ja lahjomisesta saavat Warkaus JK:n entinen valmentaja sekä porilainen pelikahvilan omistajaosakas.

IS Urheilu kertoi joulukuussa 2005 jalkapalloilun lahjusskandaalista.

3.8.2007 12:04 | Päivitetty 3.8.2007 13:59

Syyttäjän mukaan miehet tarjosivat rahaa ottelujen häviämisestä vuosina 2003-2005. Mukana on neljä joukkuetta, joista yksi pelasi jalkapalloliigassa.

Miehet ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Palloliitto tyytyväinen syyttämispäätöksestä

Suomen Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen mukaan liitto on tyytyväinen perjantaina julkistetusta syyttämispäätöksestä jalkapallon lahjusskandaalissa.

Pekka Hämäläisen mukaan päätös puhdistaa ilmapiiriä ja nostaa kynnystä yrittää vastaavia tekoja tulevaisuudessa.

Liiton mahdollisesti jakamista omista rangaistuksista päättää jatkossa Palloliiton kurinpitovaliokunta.

- Olemme tukeneet viranomaisia kaikin mahdollisin tavoin tutkinnan aikana, ja syyttämispäätöksen myötä oma selvitystyömmekin palkitaan. Liiton ja liigan ensisijaisena intressinä on ollut selvittää asia, ja tämän tuoreen syyttämispäätöksen jälkeen asia etenee tuomioistuinprosessin kautta, kuten olemme toivoneetkin, Hämäläinen sanoi.

Hämäläisen mukaan liiton omat elimet tekevät asiassa päätöksensä normaalin järjestyksen mukaan. Mahdollisista rangaistuksista päättää Palloliiton kurinpitovaliokunta.

- Asia saatetaan liiton kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi. Se on riippumaton elin ja tekee asiasta itsenäisen päätöksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?