Michael Phelpsiä vaivaa kahdenkympin kriisi - Urheilu - Ilta-Sanomat

Michael Phelpsiä vaivaa kahdenkympin kriisi

Vuosina 2003 ja 2004 uinnin ihmepoika Michael Phelps järisytti uintimaailmaa. Hän piti maailmanennätyksiä pilkkanaan (saldo 13 ME-tulosta), samoin kilpailijoitaan MM- ja olympiakisoissa (Barcelonasta neljä MM- ja Ateenasta kuusi olympiakultaa).

25.7.2005 0:00

Kuuden olympiakullan jälkeen 20-vuotiaasta Phelpsistä on kuulunut vähemmän mairittelevia asioita:

Lokakuussa Phelps joutui vetäytymään kesken lyhyen ratojen MM-kisojen selkävamman takia. Phelps ehti voittaa vain 200 metrin vapaauinnin kultaa.

Marraskuussa Phelps jäi kiinni rattijuopumuksesta ja joulukuussa hänet tuomittiin rattijuopumuksesta 1,5 vuoden ehdonalaiseen vankeuteen ja sakkoihin.

Eikä kesä ole sujunut yhtään valoisammin. Kautta aikain nuorimpana miesten ME:n tehnyt Phelps (200 metrin perhosuinnin ME 15 vuoden ja 9 kuukauden ikäisenä vuonna 2001) karsiutui eilen 400 metrin vapaauinnin MM-finaalista.

Phelps oli alkueränsä viimeisessä käännöksessä kolmantena, mutta hyytyi viimeisellä altaanvälillä täysin ja sai ajakseen hyvin vaatimattoman 3.50,53.

Sijoitus oli uinnin ihmepojalle häpeällinen, 18:s. Samalla päättyi haave kahdeksasta MM-kultamitalista samoissa kisoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?