TPS selvisi voittajana jumbofinaalista - Urheilu - Ilta-Sanomat

TPS selvisi voittajana jumbofinaalista

Turun Palloseuran taaperrus jääkiekkoilun SM-liigassa olisi käynyt todella synkäksi, jos TPS olisi hävinnyt illan jumbofinaalissa KalPalle. Ei hävinnyt.

5.10.2006 21:42 | Päivitetty 6.10.2006 7:43

TPS vei KalPaa kotonaan tyylipuhtaasti 6-0. Sillä oli allaan kuusi tappiollista ottelua. KaPalla oli kaksi voittoa uuden valmentajansa Pekka Virran pestin aluksi.

Pelin henki oli nähtävissä alkuvihellyksestä lähtien. TPS tuli jäälle kuin myrskytuuli eikä KalPa ensimmäisen viiden minuutin aikana päässyt omalta puolustusalueeltaan mihinkään.

Maalivahti Tuomas Nissinen pystyi kuitenkin 18 torjunnallaan pitämään eränumerot vain 2-0:ssa TPS:lle.

TPS:n tehonyrkki löytyi ketjusta Tuomas Suominen-Ivan Huml-Mika Alatalo. Se rakensi kolme ensimmäisestä neljästä maalista ja Suominen hankki kolme tehopistettä. Jussi Makkosesta tuli kahden maalin mies.

Jani Hurme paluuottelussaan kotijäille joutui maalilla tositoimiin vasta kolmannessa erässä. Puolustukselle oli tärkeä Aki Bergin paluu, mies oli syöttämässä kolmea maalia.

Sarjan kakkosena ennen illan pelejä keikkunut Helsingin IFK otti taas kuokkaansa suurinumeroisesti. Kärpät pöllytti sitä Oulussa 8-2.

Kärpät nousi voitollaan sarjakakkoseksi tasapisteisiin HIFK:n kanssa. Myös Lahden Pelicans nousi HIFK:n ohi Kärppien vanaveteen 2-3-jatkoaikavoitolla JyPistä.

Liigan ykkösenä jatkava Jokerit otti puhtaasti pisteet Tapparalta voittamalla sen kotonaan 4-1.

HPK nipisti kaksi pistettä ja 4-3-voiton Espoon Bluesista vasta rangaistuslaukauksilla.

Keskikastin taistelussa Ilves voitti Lukon jatkoajalla maalein 2-1.

Viime kauden hopeajoukkue Porin Ässät jatkoi luisuaan sarjan pohjalle, kun se nöyrtyi kotihallissaan SaiPalle 2-4. Ässät on nyt TPS:n ja KalPan kanssa sarjan pohjalla. Kaikilla kolmella on yhdeksän pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?