Janne Holmén menee akillesjänneleikkaukseen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Janne Holmén menee akillesjänneleikkaukseen

Janne Holmén on menossa lähiaikoina kirurgin pakeille hoidattamaan akillesjännettään. Pekingin olympialaisissa yhdeksänneksitoista juossut maratoonari sanoo, että uran jatko riippuu siitä, riittävätkö kuluvan kauden näytöt pitämään hänet Opetusministeriön urheilijapalkalla.

24.8.2008 8:16

- Jos palkka menee pois, lopetan heti, totesi keväällä Rotterdamissa SE:n 2.10.46 juossut Holmén.

Edellytyksiä uransa jatkamiseksi puntaroi myös 17:nneksi Pekingissä juossut Francis Kirwa. Lahtelainen hyytyi kovan alkuvauhdin jälkeen loppumatkasta ja tuli maaliin ajassa 2.14.22. Holmén selvitti olympiamaratonin ajassa 2.14.44, joka on vuoden 2002 Euroopan mestarin olympiauran paras sijoitus.

Pekingin kisa juostiin noin 24-30 asteen lämmössä. Ilmankosteuskaan ei noussut kuin hieman yli 50 prosentin, joka elokuisen Pekingin oloissa on inhimillinen lukema. Kisan voittoon juoksi kenialainen puolimaratonin ME-mies Samuel Wanjiru huikealla olympiaennätysajalla 2.06.32.

- Olisi pitänyt juosta alussa vielä vähän rauhallisemmin. Nyt olin aika väsynyt viimeisellä 10 kilometrillä, tuumi Holmén ja arveli, ettei aika olisi parantunut puolta minuuttia enempää, vaikka vauhdinjako olisi osunut aivan nappiin.

Kirurgin pöydälle

Holmén toivoi, että Kirwa nousisi jatkossa ns. urheilijapalkkaurheilijoiden joukkoon. Samaa toivoo Kirwa, jonka viime vuosien tulokset ovat liikkunut välillä 2.11.00-2.14.00.

- Hän juoksi keväällä melkein yhtä kovaa kuin minä ja nyt paremmin, Holmén totesi.Puolimatkaan ajassa 1.06.08 saapunut Holmén kuvasi omaa juoksuaan "aika lähelle maksimisuoritukseksi".

- 30 kilometrin jälkeen tuntui aika jäykältä, mutta muutkin olivat väsyneitä. Siksi en hävinnyt niin paljon vaan otin jonkun juoksijan kiinni, Holmén kertaili.

Lähitulevaisuudessa on edessä akillesjänneoperaatio.

- Akilleksen kanssa on ollut ongelmia puoli vuotta, Holmén kertoi.

Juoksijan oikeaa akillesjänne on jo operoitu aiemmin. Nyt edessä on vasemman jalan operointi.

- Kantaluu on niin terävä, että sitä on pakko tasoittaa. Se tehdään niin nopeasti kuin mahdollista. Haluan tehdä operaation nyt maratonin jälkeen, kun ohjelmassa on muutenkin lepoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?