Jarkko Ruutu runnoi Pittsburghin jatkoon - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jarkko Ruutu runnoi Pittsburghin jatkoon

Pittsburgh Penguins voitti odotetusti neljännenkin pudotuspelin ensimmäisen kierroksen ottelun Ottawaa vastaan. Sen ratkaisija oli yllätysnimi. Jarkko Ruutu näytti härän voimansa ja teki voittomaalin 3-1 päättyneessä ottelussa.

Jarkko Ruutu näytti härän voimansa ja teki voittomaalin 3-1 päättyneessä ottelussa.­

17.4.2008 7:06

Pittsburgh otti pelin hallinnan, mutta Ottawa taisteli tukalassa asemassa kunniakkaasti. NHL:n historiassa vain kaksi joukkuetta on noussut 3-0-tappioasemasta jatkoon, joten Ottawa oli henkisesti nujerrettu.

Voitto oli Penguinsille maukas, sillä viime vuonna Ottawa meni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon viidellä voitolla. Mikään ei ole häpeällisempää kuin hävitä pudotuspeleissä suoraan neljässä pelissä - ja vielä kotiyleisön edessä.

- Puolustimme todella hyvin ja roolipelaajat hoitivat tehtävänsä mallikkaasti, sanoi tyhjään maaliin viimeistellyt kapteeni Sidney Crosby sanoi Hockey Night in Canada -lähetyksessä.

Ruutu iski osumansa ensimmäisen erän 15. minuutilla. Hän pääsi puolittain läpiajoon, mutta puolustaja Brian Lee roikkui reppuselässä. Kun laukaisukulma väheni liian pieneksi, Ruutu kiepsautti ympäri ja leipoi kiekon rystypuolelta jäitä pitkin maaliin.

Ruudun pudotuspelimaalista on aikaa, sillä hän osui keväällä 2004 Vancouverin paidassa.Pittsburg on voittanut viimeksi pudotuspelisarjan suoraan neljässä pelissä 16 vuotta sitten, kun se voitti finaalissa Chicagon. Viimeksi Pittsburgh pääsi jatkoon pudotuspeleissä vuonna 2001.

Todennäköisin toisen kierroksen vastustaja Pittsburghille on New York Rangers, joka johtaa ottelusarjaa New Jersey Devilsiä vastaan 3-1. Jos Boston nousee 3-1-tappioasemasta Montrealia vastaan, vastustajaksi tulee Bruins.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?