Amerikan ihmeet eivät ihmeitä esittäneet - Urheilu - Ilta-Sanomat

Amerikan ihmeet eivät ihmeitä esittäneet

Ilmasilta Pohjois-Amerikasta lennätti Suomen kiekkokaukaloihin kolme ECHL-liigan miestä siirtoikkunan umpeuduttua tiistaina. HIFK värväsi keskushyökkääjä Brad Parsonsin, Tappara laitahyökkääjä Mike Stutzelin ja JYP laituri Mike Wirllin.

3.2.2006 0:00

Kukaan heistä ei esittänyt eilisessä liigadebyytissään ihmeitä. Ensinäkemältä voi sanoa, ettei piste per peli -tahti ECHL-liigassa tahkonneesta Parsonsista tule HIFK:lle odotettua supervahvistusta ellei peli parane todella paljon.

Parsonsista ei näkynyt ainoatakaan huippupelaajan elettä: ei taitavia käsiä, ei loisteliasta pelisilmää, ei juonikkaita syöttöjä, ei räjähtävää laukausta. Siis asioita, jotka näkyvät huippupelaajasta väsymyksestä ja aikaerosta riippumatta.

Parsons oli hyvä vain aloituksissa.

Kivitalon kokoinen (189 cm / 97 kg) Tapparan hyökkääjä Stutzel taklasi ottelun alussa muutaman kerran imakasti, mutta loppua kohden miehellä oli vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana. JYP-hyökkääjä Wirllilla oli ehkä vielä enemmän sopeutumisvaikeuksia.

Yhden ottelun perusteella ei pitäisi ketään tuomita, mutta väkisinkin esiin nousee kysymys näiden viime hetken hankintojen järkevyydestä.

Etenkin, kun ECHL:ssa 1990-luvun lopulla pelannut JYP-vahti Sinuhe Wallinheimo arvioi sarjan kärkijoukkueiden olevan suunnilleen suomalaisen Mestiksen keskitasoa.

Jos miehet "Amerikan mestiksestä" pystysivät dominoimaan SM-liigaa, asettaisi se kotoisen liigatason vähintäänkin arveluttavaan valoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?