Berliinin MM-kisat Greerin mielessä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Berliinin MM-kisat Greerin mielessä

Breaux Greer aikoo palata keihäänheiton kansainväliselle huipulle ensi vuoden MM-kisoissa Berliinissä. Viime kaudella kesän kärkituloksen 91,29 heittäneen arizonalaisen olympiakesän kilpailuheitot jäivät kahteen karsintakisaan, joista kumpikaan ei tuonut finaalipaikkaa.

21.8.2008 12:38

Greer, 31, teloi olkapäänsä viime kesänä heittäessään Osakan MM-kisoista pronssia. Vamma vaati leikkaushoitoa syksyllä. Operaatiosta kuntoutuminen esti heittoharjoittelun keväällä, eikä Greer ollut kunnossa Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa heinäkuussa.

- Olkapää ei tuntunut hyvältä ensimmäisen heiton jälkeen, siksi lopetin. Ajattelin, että olisi hyvä olla kerrankin fiksu, Greer totesi kun Pekingin olympiakisat päättyivät kotimaan mestaruuskisojen tapaan karsintaan.

Greer kiskaisi Pekingissä ensimmäisellä 73,68. Karsinnassa Greerin ainoa ongelma ei ollut olkapää. Hän teloi heittokäden kämmenensä kotonaan kolmisen viikkoa sitten.

- En pystynyt puristamaan keihästä, tuumi Greer, joka ei saanut pikkurilliään taipumaan juuri lainkaan.

Greer pääsi mukaan olympialaisiin vaikka ei ollut Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa edes finaalissa, kun maalla oli vain kaksi A-tulosrajan tehnyttä urheilijaa. Greerillä oli tulosraja viime kaudelta.

Kukaan amerikkalaisista keihäänheittäjistä ei päässyt finaaliin. Karsinnassa Greer oli Leigh Smithin (76,55) jälkeen toiseksi paras amerikkalainen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?