Hannu Toivonen virittelee megaluokan yllätystä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Hannu Toivonen virittelee megaluokan yllätystä

Boston Bruinsin nuori suomalainen maalivahti Hannu Toivonen pelaa vasta ensimmäistä NHL-kauttaan, mutta yllättävän lähellä alkaa olla se päivä, kun Toivonen nappaa joukkueensa ykkösvahdin valtikan edellisen kauden parhaaksi NHL-tulokkaaksi valitulta Andrew Raycroftilta.

3.12.2005 0:00

Bruins on ollut pahassa tappiokierteessä, mutta päävalmentaja Mike Sullivan on hakannut päätään sitkeästi seinään ja peluuttanut Raycroftia, vaikka Toivonen pelasi selvästi kilpakumppaniaan paremmin loka-marraskuussa, jolloin Raycroft oli loukkaantuneena. Bruins ei hävinnyt yhtään peliä varsinaisella peliajalla Toivosen ollessa puikoissa.

Raycroftin palattua saldona on vain yksi voitto kymmenestä pelistä.

Torstaina Ottawaa vastaan Toivonen sai pitkästä aikaa pelivuoron, ja suomalainen iski pöytään suorastaan veret seisauttavan työnäytteen: jäätävä nollapeli liigan ylivoimaisesti kovinta joukkuetta vastaan.

- Pääsin hyvin peliin mukaan, ja homma kulki mukavasti. Itse asiassa vedot eivät olleet edes erityisen pahoja, sillä näin kiekon melko hyvin useimmissa tilanteissa, Toivonen sanoi vaatimattomasti pelin jälkeen.

Ottawan maalivahti Dominik Hasek oli auliimpi hehkuttamaan kollegaansa.

- Hänen tekniikkansa on erinomainen. Toivonen peittää varsinkin maalin alaosan todella hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?