Timo Tompuri ei pääse MM-kisoihin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Timo Tompuri ei pääse MM-kisoihin

Ei arvannut kiekonheittäjä Timo Tompuri viime keväänä kisamatkalla törttöilessään, miten kalliiksi se hänelle vielä koituisi. Tompuri öykkäröi humalassa Suomen joukkueen palatessa Kroatiassa pidetyistä kilpailuista ja sai käytöksestään Suomen Urheiluliitolta (SUL) varoituksen.

23.1.2003 0:00

Eilen tuo vuoden takainen asia oli jälleen puheenaiheena, kun SUL langetti Tompurille ja kuulantyöntäjä Ville Tiisanojalle kilpailukiellot epäurheilijamaisesta käytöksestä ja urheilun maineen vahingoittamisesta.

Tiisanoja sai kuuden kuukauden kilpailukiellon joka päättyy kesäkuun lopussa. Tompurille annettiin kaksi kuukautta pidempi kilpailukielto.

-Hänelle annettiin pidempi kilpailukielto, koska hänellä oli jo varoitus pohjalla. Mitä merkitystä annetuilla varoituksilla olisi, jos ne eivät vaikuttaisi mihinkään? SUL:n puheenjohtaja Ilkka Kanerva sanoi.

Nuo kaksi kuukautta ovat kuitenkin erittäin merkitsevät, sillä nyt Tiisanoja joutuu olemaan sivussa vain hallikauden ja alkukesän kilpailuista. Sen ajan hän voi käyttää tehokkaaseen harjoitteluun ja palata heinäkuussa kentille hirmukunnossa.

Tiisanoja pääsee taistelemaan paikasta yleisurheilun MM-kilpailuihin, mutta Tompuri joutuu seuraamaan kisoja kotimaasta käsin. Koska Tompuri on viime vuosina ollut kirkkaasti maan paras kiekonheittäjä, voidaan perustellusti sanoa, että viime kevään kännisekoilu maksoi hänelle varman MM-lipun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?