IS-vetovihje: Usain Boltia ei pysäytä mikään - Urheilu - Ilta-Sanomat

IS-vetovihje: Usain Boltia ei pysäytä mikään

Naisten moukari, klo 14.15

Usain Bolt on 200 metrin suursuosikki.­

20.8.2008 11:00 | Päivitetty 20.8.2008 10:51

Supertripla. Naisten moukarissa löytyy mitaliehdokkaita kosolti. Suurimmat suosikit ovat takuuvarma menestyjä Osakan viime kesän MM-kisojen hopeamitalisti Yipsi Moreno Kuuba, tällä kaudella ennätyksensä (76.82) heittänyt Slovakiaa edustava Martina Danisova-Hrasnova ja isäntämaa Kiinan edustaja Wenxiu Zhang. Osakan pronssimitalisti Zhang saa varmasti lisämetrejä kotiyleisön tuen voimalla; karsinnoissa Zhang oli vakuuttava. Peleistä ei unohdeta hallitsevaa maailmanmestaria Betty Heidleriä Saksa. Valkovenäläiset kauden tilastohirmut Aksana Menkova (77.32) ja Daria Pchelnik (76.33) olivat perin vaisuja karsinnoissa. Naiset ovat moukaroineet parhaat tuloksensa kotimaassa Valko-Venäjällä, missä nyt on aina tapana tehdä huikeita tuloksia. Suhtaudutaan naisten menestykseen varauksella. Täydellisellä onnistumisella ainakin pronssimitalille on vielä mahdollisuus ranskalaisella Manuela Montebrunilla ja puolalaisella Anita Wlodarczykillä.

Miesten 200 m, klo 17.15

Supertripla. Yksi on ylitse muiden; 100 m olympiavoittaja ja maailmanennätysmies Usain Bolt Jamaika on aivan ylivertaisessa iskussa. Välierissä hän lönkytteli ajan 20,09. Michael Johnsonin maailmanennätys 19,32 on kova, mutta nykykunnossa Bolt pääsee varmasti ainakin lähelle tuota hirmuaikaa. Ateenan olympiavoittaja Shawn Crawford USA on tiukimmin kiinni hopeamitalissa. Alle 20 sekunnin aikoja takova Wallace Spearmon USA haastaa Crawfordin. Peleihin nostetaan myös välierissä maansa Hollannin Antillien ennätyksen 20,11 pinkonut Churandy Martina. Miehen kunto on niin kohdallaan, että 20 sekunnin alitus ei ole mahdoton ajatus.

Naisten 400 m:n aidat, klo 17.30

Supertripla. Jamaikaa edustava Melaine Walker on ollut kauden ykkösnimi ja suosikki tässä olympiafinaalissa. Hänen pahimmat uhkaajansa ovat USA:n kaksikko Sheena Tosta ja Tiffany Williams. Mitalitaistoon tuovat oman lisänsä Osakan pronssimitalisti Anna Jesien Puola, Jekaterina Bikert Venäjä ja Tasha Danvers Iso-Britannia.

Miesten 10-ottelu, klo 22.00

Superkaksari. Tässä kilpailussa on tapana nähdä suuria onnistumisia ja epäonnistumisia. Selvää voittajasuosikkia ei ole. Kauden tilastoykkönen Brian Clay (8 832 pistettä) on mahdollinen mitalisti. Clayn hurjat pisteet on tosin tehty Yhdysvalloissa, missä tulokset yleensä ovat kovempia kuin muualle matkustaessa. Viime kesän maailmanmestari erittäin kokenut Tshekkiä edustava Roman Sebrle lukeutuu voittajasuosikkeihin. Venäjällä on kova kaksikko Osakan pronssimitalisti Dimitri Karpov ja maailman terävimpään kärkeen nousua tekevä Alexei Sysoyev. Osakan hopeamitalisti Maurice Smith Jamaika kuuluu myös mukaan peleihin. Valko-Venäjää edustava nuori Andrei Krauchanka on tänä vuonna tehnyt Hengelossa hyvän sarjan pistein 8 585; täysin mahdollinen menestyjä. Viime vuonna Krauchanka voitti ennätyspisteillään 8 617 Götzisissä Roman Sebrlen ja Bryan Clayn.

Päivän Trio, klo 14.15

Lajeina ovat naisten moukari, miesten 200 m ja naisten 400 m:n aidat. Lajeista enemmän Supertripla-vihjeissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?