Ranska pelaa tänään kohtalon ottelu - Urheilu - Ilta-Sanomat

Ranska pelaa tänään kohtalon ottelu

Mitä olisi MM-futis ilman Brasiliaa? Haaleaa kahvia.

30.3.2005 0:00

Maailma muuttuu. Vuoden 1994 MM-kisoissa tarjolla oli kauhufinaali Bulgaria-Ruotsi. Edellisissä kisoissa värisyteltiin hetken Etelä-Korean ja Turkin finaalikohtaamisella, mutta pronssiotteluun ne jäivät.

Kansainvälinen jalkapalloliitto muutti karsintasysteemiä, ja nyt puolustava mestari Brasiliakin osallistuu karsintaan. Brassien puolesta ei tarvitse nyt olla huolissaan, sillä keltapaidat jyräävät taas mukaan.

Monet muut kovat jalkapallomaat ovat kuitenkin liipaisimella.

Euroopan neljännessä lohkossa pelaava Ranska venyi 1998 maailmanmestaruuteen ja vuonna 2000 EM-kultaan. Sen jälkeen gallit ovat kompuroineet. Ranska on kontannut kotistadionillaan kolme nolla-nollaa.

Lauantain 0-0 Sveitsiä vastaan merkitsi, että Ranska tahkosi kaudella 2004-05 kuusi kotitasuria eikä voittanut kertaakaan kotiluolassaan. Näin surkeasti "Siniset" taapersivat viimeksi 1957-58.

Putoamisvaara on olemassa, sillä Ranska kohtaa kolme pahinta kilpakumppaniaan vieraissa. Tänään on ensimmäinen koetinkivi: Israel Tel Avivissa. Pahimmat pessimistit muistelevat lokakuuta 1993, jolloin Israel voitti 3-2 Parc des Princesillä.

Juve-kärki David Trezeguet muni lauantaina avopaikan. Ranska toivoo Arsenalin pohjevammaisen maalikoneen Thierry Henryn kuntoutumista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?